Erdoğan'a yeni danışman

Cumhurbaşkanlığı’nın kadrosuna ünlü bir ismin daha katılması bekleniyor. Basketçi Türkoğlu'na yeni görevi için 60 bin TL maaş, özel araç ve koruma tahsis edilecek.

Yayınlanma: 10.03.2016 - 08:40
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı’nın yeniden yapılanması ve yeni başdanışman kadrosunun oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; Cumhurbaşkanlığı’nın kadrosuna ünlü bir ismin daha katılması bekleniyor. NBA hayatına son veren milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda danışmanlık görevi üstleneceği iddia edildi. Türkoğlu’nun bu görevi üstlenmesi durumunda, Türkiye Basketbol Federasyonu’nundaki CEO’luk görevini sürdürüp sürdüremeyeceği tartışılıyor.

Aktif spor yaşamına son veren Türkoğlu, 15 yıl NBA’de forma giymişti. Efes Pilsen A takımında 5 yıl oynadıktan sonra 2000’de NBA’e giden Türkoğlu, Sacramento Kings, San Antonio Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors, Phoenix Suns ve Los Angeles Clippers takımlarında forma giydi. Türkoğlu, A Milli Takım ile 2001’de Avrupa, 2010’da ise Dünya ikincilikleri yaşamıştı.

İŞTE DANIŞMAN KADROSU

Türkoğlu’yla birlikte başdanışman sayısı 24’e yükselecek. Danışmanlardan, isimleri kamuoyuna yansıyanlar şöyle: “Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, eski gazeteci İlnur Çevik, Cumhurbaşkanlığı’nın örtülü ödenek harcamalarından sorumlu Maksut Serim, eski Kars milletvekili Mehmet Uçum, eski Ordu milletvekili İhsan Şener, eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, eski Şanlıurfa milletvekili Emin Önen, eski Konya milletvekili Mustafa Akış, eski İstanbul milletvekilleri Reha Denemeç, Özlem Zengin, Alev Dedeğil ve Oktay Saral, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan, eski Trabzon milletvekili Şeref Malkoç, milli güreşçi Hamza Yerlikaya, eski Konya milletvekili Gülay Samancı, eski Ankara milletvekilleri Seyit Sertçelik ve Bülent Gedikli.”

BEŞTEPE'DEKİ 2. SPOR ADAMI

Cumhurbaşkanlığı’nda son aylarda Başdanışman kadrosuna atananların sayısı en son 23 olmuştu. Büyük bölümünün eski milletvekili olduğu biliniyor. Türkoğlu’nun başdanışman olarak görev alması durumunda, eski AK Parti Milletvekili ve milli güreşçi Hamza Yerlikaya’dan sonra Beştepe’deki 2. spor adamı olacak. Türkoğlu, önceki gün de Beştepe’deki Kadınlar Günü etkinliklerine katılmıştı.

MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Şu anda Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan maaş almayan, sadece araç ve ofis tahsis edilen esmi milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'na yeni görevi ile 60 bin TL maaş, özel araç ve koruma tahsis edilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler