Fenerbahçe’de Ali Koç başkanlığa aday

Ali Koç, ilk olağan kongrede Fenerbahçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 24.10.2016 - 19:58
Abone Ol google-news

Fenerbahçe camiasının önemli ismi işadamı Ali Koç, ‘başkanlık’ sinyalini resmen verdi.

Fenerbahçe camiasının önemli ismi işadamı Ali Koç, ‘başkanlık’ sinyalini resmen verdi. Sarı - Lacivertli kulüpte daha önce yöneticilik ve asbaşkanlık yapan Koç; kurucusu olup halen başkanlığını sürdürdüğü 1907 Fenerbahçeliler Derneği’nde üyelere hitaben yaptığı konuşmada, “Kulüp başkanlığına adayım” ifadesini kullandı.

Önce medyaya yansımayan ancak eski F.Bahçeli yönetici Hulusi Belgü’nün sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamayla gündeme bomba gibi düşen haber, 1907’ye yakın kaynaklarca doğrulandı. Dernek lokalinde komedyen Cem Yılmaz ve Arsenal, Tottenham, Liverpool gibi takımlarda futbol direktörlüğü yapan Damien Comoli’nin sohbetine katılan Koç, salondaki konukların, “Başkanlığa aday olmayacak mısınız” türündeki ısrarlı soruları üzerine kürsüye çıktı ve “İlk kongrede aday olacağım. F.Bahçeliler adaylığımı benden duysun” dedi.

Ali Koç, şartlar ne olursa olsun 2018 Mayıs’ta aday olacağının da altını çizerken, bu kararının bir ‘kongre çığırtkanlığı’ olmadığına hassasiyetle vurgu yaptı ve yönetim kurulunun belirleyeceği kongre tarihine saygı göstereceklerini kaydetti. Koç, ayrıca özel sohbette de “Tribünler boşalıyor, camia futboldan soğudu. Bu süreçte Fenerbahçe’nin ve yönetimin arkasında duracağız. Çubukluya sahip çıkacağız. Fenerbahçelilik bunu gerektirir, Saracoğlu yine coşkulu havasını yakalamalı” ifadelerini kullandı. Koç, 2015 kongresinde de adaylık sinyali vermişti.

Mayıs - 2015’te rakibi Hulusi Belgü’nün önünde açık farkla başkan seçilen Aziz Yıldırım yönetimi, dernekler masası amir hükümleri gereği 2018’de olağan seçim yapmak zorunda... Ancak Aziz Yıldırım, 3 Temmuz davasının üst mahkemece de karara bağlanmasının ardından erken seçim (Olağanüstü Genel Kurul) yapabileceğinin sinyallerini vermişti.

Sarı-Lacivert hayat

İşadamı Rahmi Koç’un 3 oğlundan biri olan Ali Koç, 2 Nisan 1967’de doğdu. Londra’da Harrow School’dan mezun oldu. Rice University’den diplomasını aldı. Harvard University’de yüksek lisans yaptı. Kulübe destek amaçlı 1907 F.Bahçeliler Derneği’ni kurdu. Stadın yapılışında kulübe maddi katkı sağladı. Aziz Yıldırım yönetimlerinde aktif yöneticilik görevi üstlendi. 3 Temmuz sürecinde sağduyulu tavrıyla camianın birlikte hareket etmesini sağladı. İstanbul’daki tüm maçları taraftarlarla tribünden izliyor, fırsat buldukça yurtdışı deplasmanlarda takımına destek veriyor.

 

Dikkat çeken sözler

Ali Koç adaylığını açıklarken dikkat çekici ifadeler de kullandı. "Kulübümüzü camiamızı sıkıntıya sokacak, televizyonda ciğeri beş para etmeyecek adamlara malzeme vermeyelim" ifadelerini kullanan Koç, "Anca beraber kanca beraber" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler