Fenerbahçe'nin kupasını çalmak isteyen Trabzonspor taraftarı tutuklandı

Trabzonspor taraftarı, Fenerbahçe müzesindeki 2010-2011 şampiyonluk kupasını çalma girişiminde bulundu. Mahkemeye sevk edilen taraftar, tutuklandı.

Yayınlanma: 11.01.2017 - 18:54
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nun içerisinde bulunan, Fenerbahçe Spor Kulübü müzesinde ilginç bir olay yaşandı. Dün saat 10.30 sularında müzeye gelen bir Trabzonspor taraftarı, 2010-2011 şampiyonluk kupasını içinde bulunduran cama kafa atıp kırarak, kupayı aldı ve kaçmaya başladı.

Güvenlik görevlilerinin durumu farketmesiyle beraber yaşanan kovalamacanın ardından, görevliler taraftarı zorlukla yakaladı. Bu sırada Trabzonspor taraftarının "Bu kupa bizim, er geç buradan çıkıp bizim müzemize gelecek" şeklinde bağırdığı öğrenildi.

TUTUKLANDI

Kupayı çalmaya çalışan şüpheli tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi. Savcı, Halit Şahin'in "kamu malına zarar verme" ve "hırsızlığa teşebbüs" suçlarını işlediğini belirtti. Adli işlemler için adliyeye getirilen Şahin'in başının sarılı olduğu, söz konusu yaralanmanın kupayı almak için cam kabini başıyla kırdığı sırada meydana geldiği belirtildi. Mahkemeye çıkarılan Şahin'in tutuklanmasına karar verildi.

"EYLEM YAPTIM. AMACIM HIRSIZLIK DEĞİLDİR"

Hakimlikte ifade veren Halit Şahin'in, "Benim kupayı alma gibi bir düşüncem vardı. Doğrudur. Zarar verme ve hırsızlık yapma amacıyla gitmedim. Trabzonspor'a yapılan haksızlıklar ve kupa konusu kamuoyunda unutulduğu için bu şekilde bir eylem yaptım. Amacım hırsızlık değildir. Zaten alma şansım da yoktu. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler