Engelli şampiyon ödüllerini hacizleri nedeniyle alamıyor

Meksika'daki Bedensel Engelliler Dünya Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kelebekte altın, 50 metre sırtüstünde bronz madalya kazanan doğuştan kolları olmayan şampiyon yüzücü Beytullah Eroğlu devlete olan borcu nedeniyle ödüllerini alamadığını söyledi.

Yayınlanma: 13.12.2017 - 11:34
Abone Ol google-news

Akraba evliliği nedeniyle kolları olmadan dünyaya gelen Beytullah Eroğlu doktor tavsiyesi ile 6 yaşında yüzmeye başladığını ve 16 yıldır yüzdüğünü anlattı. Şu anda İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi son sınıfta olan Eroğlu, "10 yaşımda ilk yarışımı kazandım. 2010 yılında, 15 yaşımdayken milli takıma seçildim. 2011 yılında Berlin'deki Avrupa Şampiyonası'nda 50 m kelebekte altın, 200 m karışıkta gümüş madalya kazandım. 2012 ve 2016 Paralimpik Oyunları'na katıldım. Dünya ve Avrupa'da birçok kez kürsüye çıktım. Şimdi ilk dünya şampiyonu olarak karşınızdayım" dedi.

‘ÖDÜLLERİMİ ALAMADIM, ÜSTÜNE BİR DE HACİZ GELDİ'
Habertürk’ten Murat Ağca’nın haberine şöyle: Eroğlu, “Ödüllerimi vermiyorlar. Benim borcum varmış devlete. 2011'de Avrupa Şampiyonu olduğumda bana fazla ödül vermişler, şimdi geri istiyorlar. 2014 ve 2015'in ödüllerini alamadım. Borcum 140 bin liraydı, faiziyle 190 bin lira oldu. İtiraz ettim, faizini sildiler, eksik olmasınlar. Ben kimseden fazla para istemedim ki. Ülke katılım kotası nedeniyle ödüllerimi yarı yarıya indiriyorlar. 2011'de bir ülkeden birkaç sporcu yüzdüğü için ödül düştü. İyi de ben bir ülkeden bir sporcuyu geçince, otomatikman diğerlerini de geçmiş mi oluyorum? Evime, kulübüme icra kağıtları geldi malesef. Kamu zararı olarak çıkmış, ben dava etsem de sonuç değişmiyormuş. Şimdi bu şampiyonada da kelebekte 6 ülke vardı. 8 ülke olmadığı için yarı yarıya düşürecekler ödülümü. Aslında herşey bakanlığın elinde. İstenirse, özel ödül verilebiliyor. Tam ödül alırsam, devlete borcumu da ödeyeceğim! Yoksa ev almıştım Maraş'ta, evimi satıp, vereceğim.”

MEVLÜT UYSAL'DAN DAİRE SÖZÜ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Beytullah Eroğlu'na bir daire hediye etme sözü verdi. Eroğlu'nu belediyenin Saraçhane'deki binasında kabul eden Uysal, “Büyükşehir olarak şampiyonlarımıza bir ev hediye etme geleneğimiz var. Beytullah kardeşimize, o geleneğimizi devam ettirerek Büyükşehir olarak bir ev sözü veriyoruz. Kısa zamanda bunu anahtarıyla ulaştırmış olacağız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler