Akıllı telefona bakışınızı değiştirecek 5 yenilik

İnternet devi Google, bu yıl içinde kullanıcılara sunacağı yenilikleri tanıttı. Yeni Android’den iş arama uygulaması Jobs’a, Lens’ten Go’ya yakın zamanda hayatımıza girecek yeniliklere göz attık.

Yayınlanma: 20.05.2017 - 05:47
Abone Ol google-news

İnternet devi Google, ABD’nin San Francisco kentinde düzenlediği yıllık geliştiriciler konferansı Google I/O 2017’de, bu yıl içinde kullanıcılara sunacağı yenilikleri tanıttı. Yeni Android’den, iş arama uygulaması Jobs’a; Lens’ten Go’ya önümüzdeki aylarda kullanıcılara sunulacak yeniliklere göz attık.

1 ‘O’ harfi ile başlayan tatlı aranıyor: Android O

Google’ın mobil işletim sistemi Android’in yeni versiyonu “Android O” kod adıyla tanıtıldı. Google, her yeni Android sürümüne, alfabetik sırayı takip eden harfle başlayan bir tatlı veya şekerleme ismi veriyor. Bundan önceki “Nougat” idi, yenisi “O” ile başlayacak. “Beta” sürümü sunulan Android O’daki “resim içinde resim” özelliği ile kullanıcılar artık aynı anda iki uygulamayı yönetebilecekler. ‘Akıllı Seçim’ URL, telefon numarası, adres ve e-posta adresi gibi metinleri tanıyacak.

2 Yeni başlayanlar için Android Go

Aylık aktif 2 milyara ulaşan Android’de kullanıcıların cihaz özellikleri ve performanları haliyle aynı değil. Google, aradaki farkı azaltmak için “Android Go” adıyla orta ve düşük sınıflardaki telefonlara yönelik olarak Android versiyonunu hazırladı. 1 GB ve altı RAM hafızaya sahip cihazları hedefleyen Android Go, mobil internet hızının düşük olduğu yerlerdeki kullanıcı deneyimini yükseltmeyi amaçlıyor.

3 Aramanın resim hali: Google Lens

‘Google’ demek, ‘arama’ demek. Bunu kameraya da yansıtmak isteyen şirket, ‘Google Lens’ ile akıllı telefon kamerası üzerinden bilgi alıp, alışveriş yapmayı mümkün hale getiriyor. Gelişmiş görüntü işleme teknolojilerine dayanan Google Lens ile kameranın görüntülediği nesneler hakkında anında bilgi edinilebilecek. Bu uygulama ile örneğin kamera bir çiçeğe çevrildiğinde, o çiçeğin adı ve bakımı öğrenilebilecek, sipariş edilebilecek. Lens, arama sonuçlarında benzer ürün ve nesneleri de gösterecek.

4 Eski albümlere özlem

Google’ın fotoğraf uygulaması Google Photos’a artık dijitalleşmeyle unutulmaya yüz tutan fotoğraf bastırma özelliği eklendi. “Fotoğraf Kitapları” (Photo Books) özelliği ile kullanıcılar, fotoğraflarını fiziksel bir şekilde basılı olarak edinebilecek. Google, bu foto-kitapları 10 dolardan başlayan fiyatlarla basıp kullanıcılara gönderecek. Basılacak fotoğrafların seçimini sizin adınıza yapay zekâ da yapabilecek. ABD’de hizmet vermeye başlayan bu özellik, yakın zamanda dünya geneline yayılacak.

5 Bana özel iş bul: Jobs

Milyarlarca kullanıcının verisini elinde bulunduran Google, işsizliğe de el atmasaydı, olmazdı. Bu amaçla işe alım servisi uygulaması “Google for Jobs” geliştirildi. Kullanıcılara en uygun işleri bulacak olan yeni servis, yapay zekâ destekli kişiye özel iş arama motoru ile iş arayanlara daha doğru öneriler sunacak. İş ilanlarını lokasyon, unvan ve kategorilere göre ayıran Google for Jobs, Facebook ve Linkedin ile de işbirliği yapacak; şimdilik tek dezavantajı ise sadece ABD’de sunulacak olması.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler