Çinli uygulama geliştiricilerinden Apple’a dava

Apple en büyük pazarlarından biri olan Çin'de, gerekçe göstermeden Çinlilerin geliştirdiği uygulamaları App Store'dan kaldırdığı gerekçesiyle rekabet karşıtı davranış suçlamaları ile karşı karşıya...

Yayınlanma: 10.08.2017 - 11:15
Abone Ol google-news

Financial Times’in haberine göre Apple, en büyük iPhone pazarlarından biri olan Çin’de, rekabet karşıtı davranış suçlamaları ile karşı karşıya bulunuyor.

Apple’a karşı açılan davada, şirketin IOS App Store üzerindeki denetimini kötüye kullanarak uygulama içi satın alımlarda yüksek ücret tahsil derek Çinli uygulama geliştiricilerine yönelik kötü muamele ettiği iddia ediliyor.

28 geliştirici adına davayı açan avukat Lin Wei “Steve Jobs Amerkan rüyasını temsil etti. Ancak Apple’ın Çin’deki genç uygulama geliştiricilere eşitsiz muamele etmesi onların Çin hayallerini gerçekleştirmelerini engelliyor” dedi.

Pazar araşırma firması IDC’ye göre Çin, geçtiğimiz yıl App Store’dan başka herhangi bir ülkeden daha fazla para kazandı. Çin Google Play Store’u engellediği için Apple bu ülkede bir avantajı bulunuyor.

Bir düşünce kuruluşu olan Uluslararası Antitröst Ve Yatırım Enstitüsü Başkanı Qi Huan Çin’in düzenlemelerine göre App Store’nin bir tüzel kişiliğe sahip olması gerektiğini ancak mevcut durumun böyele olmadığını belirtti.

Financial Times’in haberine göre Apple konula ilgili iddialara cevap vermedi. Şirket, “Yerel yasalar ve yönetmeliklere uyduğunu ve geliştiricilerin kaldırılmasına ve App Store’a geri dönmesine karşı itirazda bulunma sürecine sahip olduklarını ve yerel geliştirici ilişkileri ekiplerini Çin’de genişletmeye devam ettikleri açıklamasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler