Kadıköy’de Esrarengiz Bir Oyun: Mavi

Her cuma akşamı 20:30’da Kadıköy Barlar Sokağı’nın yanı başındaki Arayıcıbaşı Sokak’ta esrarengiz bir tiyatro oyunu oynanıyor. Kadıköy’ün eğlence hayatının sevilen adreslerinden Living Room’un alt katında bulunan tiyatroda sahnelenen Mavi, sizi gizemli bir olayın tam ortasına bırakıyor.

Yayınlanma: 03.12.2014 - 11:27
Abone Ol google-news

Barlar Sokağı’nın kalabalığından biraz uzaklaştığınızda sığınacak leziz bir limandır Living Room. Arayıcıbaşı Sokak’ta bulunan bu sanat ve eğlence mekanının üst katında genellikle konserler, plak dinletileri ve tek kişilik şovlar olurken, alt katındaki sahnede tiyatro oyunlarına rastlamak mümkün. Geçtiğimiz sezonun sonlarından bu yana Aykut Göker’in yazıp yönettiği Mavi adlı esrarengiz oyunu her cuma akşamı Living Room’un tiyatro sahnesinde izleyebilirsiniz.

Olağan Masallar Tiyatrosu’nun ilk oyunu olma özelliğini taşıyan Mavi, daha tiyatronun olduğu kata inen merdivenlerde başlıyor aslında. Her yerde şeritler var. Kendinizi bir olay yerine giriyormuş gibi hissediyorsunuz. Aslında gibisi fazla. Mavi, bir olay yerinde geçiyor zaten ve biz seyirciler olarak olay yerinin içerisine girip oturuyoruz. Hafif ürpetici bir müzik karşılıyor sahneye girdiğimizde. Loş da bir ışık. Karşımızda her detayıyla uğraşıldığı belli olan enteresan bir dekor var. Yerlerde ve hatta tavanlarda üstü yazılı kağıtlar… Nereye geldim diye düşünürken oyun başlıyor. Başlangıç rejisiyle beraber anlıyoruz ki, oyunun içindeyiz. Yani aslında Mavi her yerde!

Karşımızda iki çok yetenekli genç oyuncu var. Doktoru oynayan Şahin Sancak, hastayı oynayan ise Can Yaman. Bu ikilinin oyun boyunca içlerinde bulundukları durumları 70 dakika boyunca büyük bir heyecan ve merakla izliyorsunuz. Aykut Göker’in kalemi sizi bir an bile boş bırakmıyor. Belki de amaca hizmet etmeyen tek bir diyalog bile yok metinde. Her sözün bir görevi var ve sizi büyük bir sona hazırlıyor. Ancak bunların bir kısmını oyun bittikten sonra kendi kafanızda oyunu geri sararken anlıyorsunuz.

Düşünsenize, günün birinde bir psikiyatrın muayenehanesine bir hasta geliyor. Ancak bu hasta doktorunun hayatı hakkında bilinmemesi gereken birçok detaya hakim. İkili konuşurlarken yavaş yavaş hastanın bildikleri ortaya çıkmaya başlıyor. Bu noktadan sonra doktor ve hasta arasında müthiş bir kovalamaca başlıyor. Oyunun sürekli yükselen ritmi ve oyuncuların dikkatleri üzerlerinde toplamayı bilen etkileyici trafiği ve performansı, 70 dakikanın bir anda geçip gitmesine sebep oluyor. Mavi, bir hayli sürükleyici ilerliyor. Sonu ise büyük sürpriz!..

Eğer bir cuma akşamı yolunuz Kadıköy’e düşerse, tiyatroda pek karşılaşmadığınız türden bir heyecan ve gerilim deneyimi yaşamak isterseniz, kesinlikle Mavi doğru adres. Yazarı ve yönetmeni Aykut Göker, oyuncuları Can Yaman ve Şahin Sancak, yönetmen yardımcısı Derya Şahan ve teknik ekibi Furkan İnik ve Umut Çeşitli, ortaya hafızalardan kolay kolay silinmeyecek bir iş çıkarmış. Emeklerine sağlık…

Mavi hakkında daha fazla bilgi için;
www.facebook.com/OlaganMasallar
www.olaganmasallar.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon