Küçük Salon ‘dan şaşırtıcı ‘Romeo ve Juliet’ yorumu!

Faust izleniminden sonra biçimsel olarak bu kadar farklı bir iş izlemek oldukça etkileyici ve şaşırtıcı. Romeo ve Juliet bildiğiniz gibi Shakespeare'in yaşlanmayan klasiklerinden biri, belki de en ünlüsü, ama bu kez sizi kukla, gölge figürleri ve oyuncular ile birlikte bekliyor

Yayınlanma: 26.02.2015 - 10:53
Abone Ol google-news

.


"Hüzünlü bir eğlencelik" 

 Küçük Salon, yeni oyunu Romeo ve Juliet'i böyle tanımlıyor. Söz Shakespeare'in en meşhur tragedyalarından birinden açılıp da eğlenceli şeyler duymak şaşırtıcı geliyor, ama gidip görünce ne demek istediklerini çok iyi anlıyorsunuz.
  Daha önce ilk oyunları Faust'u buradan duyurduğumuz Küçük Salon, Kadıköy'ün yeni tiyatrolarından biri. Yeni dediysek de dolu dolu geçmiş bir sezonu bitirmek üzereler. Yaptığı işlerin ilginçliğiyle dikkat çeken bu mekan aslında Romeo ve Juliet 'i ocak ayı başından beri sahneliyor. Yollarımız yeniden kesişmişken bu oyundan bahsetmeden geçemedik.


  Öncelikle, köklerini Vahşet Tiyatrosundan alan sözsüz bir beden performansı olan Faust izleniminden sonra biçimsel olarak bu kadar farklı bir iş izlemek oldukça etkileyici ve şaşırtıcı. Romeo ve Juliet bildiğiniz gibi Shakespeare'in yaşlanmayan klasiklerinden biri, belki de en ünlüsü, ama bu kez sizi kukla, gölge figürleri ve oyuncular ile birlikte bekliyor. Daha profesyonel bir tabirle oyunun yönetmeni Emre Tandoğan 'ın dediği gibi:
  "İki düşman aile arasındaki gerilimli ilişkinin kukla ve insan arasındaki ilişki ile biçimlendirildiği yorumda, izleyici farklı sahneleme biçimlerinin bir araya getirildiği bir dünyaya davet ediliyor; kuklanın ve gölgenin farklı biçimleri ile temellerini   Comedia dellarte’den alan oyunculuk formları bir arada kullanılıyor"


  Gerçekten de burası farklı bir dünya, kukla ve insan arasındaki naif aşka tanıklık edebildiğiniz, kah oyuncular kah kuklalar kah gölge figürleri arasındaki telaşlı koşuşturmaları heyecanla izleyebildiğiniz, aşkın kalp kırıcı yenilgisine, aynı anda da gücüne ve zaferine şahit olabildiğiniz romantik ve cümbüşlü bir dünya. Ayrıca bilindik olanların dışında şaşırtıcı ve deneysel görsel teknikler kullandıklarını da söylemeden geçmeyelim.
  Oyunda Emre Tandoğan, Efe Akercan ve Çağıl Tekten rol alıyor. Simge Gedizlioğlu 'nun teknik uygulamalarını yaptığı oyunun maske, kukla ve dekor tasarımlarını Elif Arman yapmış.
    Eğer siz de bu dünyanın havasını solumak, hüznün ve eğlencenin tadına bakmak isterseniz, Romeo ve Juliet, 12 Mart'tan itibaren her perşembe ve cuma Kadıköy Bahariye'de, Küçük Salon 'da sizleri bekliyor olacak . İzmir Kukla Festivali 'ne de katılan ekibi 6-7 Mart'ta İzmir'de izlemek de mümkün!      ( https://www.izmirkuklagunleri.com/  adresinden takip edilebilir.)
 
Romeo ve Juliet Fragmanhttps://www.youtube.com/watch?v=Jju6PyBcIZc&feature=share
  
 
 
 Daha fazla bilgi, adres, telefon ve oyun takvimi için
 www.kucuksalon.com   ve
https://www.facebook.com/KucukSalon?ref=ts&fref=ts  sayfalarını ziyaret etmeniz yeterli.
 (Merak edenler için ilk oyunları Faust ile ilgili yazı http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tiyatro/140081/Faust_un_sozsuz_performansi_Kucuk_Salon_da.html  )
  Kurulduğu günden bu yana klasik metinleri yeniden yorumlayarak izleyen ve izlenen ilişkisini yeniden biçimlendirmeyi deneyen Küçük Salon , ilginç ve yepyeni projelere son vereceğe benzemiyor, bize de gidip görüp anlatmak düşüyor!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler