Hamdolsun arsa yağıyor

Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde bulunduğu TÜRGEV’e arsa yağıyor. Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin iki arsayı bedelsiz devrinin ardından yine aynı kentin Şehitkamil Belediyesi’nin de 3 bin 331 metrekarelik arsayı vakfa verdiği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 01.08.2014 - 23:22
Abone Ol google-news

Yönetiminde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın da bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) verilen bedava arsalara her gün bir yenisi ekleniyor. Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin 23 bin 500 metrekarelik iki arsayı 25 yıllığına bedelsiz devrinin ardından yine aynı kentin Şehitkamil Belediyesi’nin de 3 bin 331 metrekarelik arsayı vakfa verdiği ortaya çıktı.

Bakanlar Kurulu’nun 26 Eylül 2011 tarihli kararı ile vergi muafiyet statüsü kazanan vakıf, “bağış” adı altında rüşvet iddiaları nedeniyle özellikle 25 Aralık operasyonunun odağındaydı. Belediyeler ve Milli Emlak’ın, vakfa bedelsiz ya da çok düşük bedelle arazi tahsislerinde bulunduğu saptanmıştı. 17 Aralık operasyonunda adı geçen İranlı işadamı Reza Zarrab’ın da TÜRGEV’in “bağışçıları” arasında bulunduğu belirlenmişti. Cumhuriyet, vakfa devredilen arsalarla ilgili haberleri kamuoyunun gündemine taşımıştı. Bu çerçevede son olarak Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin 23 bin 500 metrekarelik iki arsayı 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis etmesiyle ilgili haber tartışmalara neden olmuştu.

Gaziantep’ten gelen yeni belgeler, kentte TÜRGEV’e bedava arsa veren tek belediyenin Şahinbey Belediyesi olmadığını ortaya koydu. Buna göre Gaziantep Şehitkamil Belediye Meclisi “04.07.2013”tarih ve “127” sayılı kararıyla vakfa 3 bin 331 metrekarelik bir arsayı 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis etti. 8 meclis üyesinin karşı oylarıyla ve oy çokluğu ile alınan kararda şöyle denildi:

“Mülkiyeti belediyemize ait, imar planında yurt alanına isabet eden tapunun Şehigösteren Mah. Pafta 22J-2C, ada 4774, parsel 5’de kayıtlı 3.331,23 m2’lik taşınmazın imar planındaki amacına uygun olarak kullanılmak üzere Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) adına bedelsiz olarak tahsisi konusu ile ilgili Bütçe Komisyon Raporu, belediye meclisinin 2013 yılı temmuz ayı toplantısının 2. birleşiminin 1. oturumunda müzakere edildi. Yapılan müzakerelerden sonra (...) taşınmazın imar planındaki amacına uygun olarak kullanılmak üzere kamu yararına hizmet gören ve vergi muafiyeti olan TÜRGEV adına 5393 S.Y. 75/d maddesi uyarınca bedelsiz olarak 25 yıl süre ile tahsisine; oy çokluğuyla kabulüne karar verildi.”

Erdoğan ‘hamdolsun rahatsız ediyor’ demişti

Başbakan Erdoğan, ramazan ayında TÜRGEV’in İstanbul’da düzenlediği iftara katılmıştı. Mevlanakapı Kız Öğrenci Yurdu’nda verilen iftara Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan’ın ile çok sayıda AKP’li bakan ve milletvekili de katılmıştı. İftardaki konuşmasında vakfa övgüler sıralayan Erdoğan, şöyle konuşmuştu: “TÜRGEV’in son dönemlerde kirli dillerde hafıza kayıtları kilitli olan tipler tarafından çokça telaffuz edilmesinin nedeni kaydettiği bu başarıdan kaynaklanıyor. Hamdolsun TÜRGEV birilerini rahatsız ediyor. Benim için burada bir şey çok önemli. Kimler rahatsız oluyor? Rahatsız olanın kimliği TÜRGEV’in istikametinin ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. Özgür zihinlerin yetişmesinde katkı sağlayarak kendisine kayıtsız şartsız iman edilmesini isteyen örgütleri rahatsız ediyor. TÜRGEV milli ve manevi değerlerine sahip gençlik yetiştirmek için gayretle çalışıyor. Bu birilerini rahatsız ediyor. TÜRGEV başkanı ve yönetim kurulundan bir ricam var. Lütfen bu birilerini rahatsız etmeye devam edin. Daha çok çalışın, daha çok hizmet verin ve sizden rahatsız olanları daha da çok rahatsız edin.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler