‘Kaset’ten tutuklu polis koğuşunda ölü bulundu!

Deniz Baykal ve MHP'li yöneticilere komplo kurmakla suçlanan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven, cezaevinde kalp krizi geçirdi. Güven'in yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Yayınlanma: 01.07.2018 - 22:07
Abone Ol google-news

“FETÖ/PDY yöneticiliği” iddiasıyla tutuklu bulunan eski Bolu Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Güven, bugün koğuşunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

 Tutuklu olarak Sincan 1 nolu F Tipi Cezaevi’nde bulunan Zeki Güven, Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü ve eski Bolu Emniyet Müdür Yardımcılığı yapmıştı. Güven’in, 1 Temmuz saat 18.30 sıralarından kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

 Zeki Güven ve eşi eski hakim Sevda Güven, 22 Mayıs’ta Eskişehir’de gözaltına alınmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 Güven, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP’li eski yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili aralarında Fetullah Gülen’in de bulunduğu, Ankara 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 171 kişinin yargılandığı davanın sanıkları arasındaydı.

Hanefi Avcı yazdı

Hanefi Avcı, tutuklanmasına neden olan “Haliçte Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat” kitabını 2010 yılı ortasında yayımladığında, kitapta Güven’den de bahsediliyordu. Avcı, dönemin Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’in tutuklanmasının altında cemaat olduğunu vurgularken, Güven’le ilgili şu bölüme yer vermişti: “Orhan’ın tutuklanmasından kısa süre önce görevinden aldığı şube müdürü Z.G’nin adı önceki sayfalarda sunduğum cemaate ait çok önemli belgede Ömer kod adlı cemaat imamının ABD havaalanında yakalanması olayından üzerinden çıkan notlarda geçmesi, hem kendisinin hem de adliye mensubu olan eşinin telefon bilgilerinin bulunması tesadüf müdür? Olay hakkındaki genel kanaat şudur: Cemaat kendilerine engel gördüğü bir kişiyi daha bertaraf etmiştir.”

<haber-yatay:980135,980785>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler