Mersin'de bina çöktü

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde kullanılmayan bir bina çöktü. Bölgeye sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Yayınlanma: 17.07.2018 - 12:13
Abone Ol google-news

<video:1029227>

Olay, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kiremithane Mahallesi Silifke Caddesi üzerinde meydana geldi. Eski ve kullanılmayan 2 katlı binanın bir bölümü saat 11.30 sıralarında nedeni henüz belirlenemeyen bir sebepten çöktü.

İçinde kimsenin olup olmadığı bilinmeyen binanın çöktüğü ihbarı üzerine olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, yıkılan binanın çevresinde güvenlik önlemi alırken, görevliler yıkıntıların içinde kimsenin olup olmadığını araştırıyor.

"BUGÜN YIKILACAKTI" 

Çevre sakinlerinden Halil Tan, "Bugün burayı yıkmak için belediye araçlarını bekliyorduk. Saat 13.30'da yıkacaklardı. Fakat birden sallanma gerçekleşti ve bina kendiliğinden çöktü. İçerisinde biz kimsenin olmadığını biliyorduk ama 2 kişi olduğu söylendi. Zabıta memurları ve itfaiye ekipleri çok iyi bir çalışma gerçekleştirdi. Herhangi bir ses gelmedi, arama yaptılar. Şu anda da yıkıma devam ediyorlar" dedi.

CAN KAYBI YOK

Mersin'de çöken 2 katlı binada arama kurtarma çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi ve AFAD ekipleri, olayda herhangi bir can kaybının yaşanmadığını açıkladı. Çöken binanın odun deposu olarak kullanıldığını belirten Kiremithane Mahalle Muhtarı Ali Gülgen, "Bina odun deposu olarak kullanılıyordu. Buranın 2 aydır yıkım kararı çıkmıştı. Dün odunları boşalttılar. Bugün de sabah belediye aradı, saat 13.30'da gelip burayı yıkacağını söyledi. Biz TEDAŞ ve MESKİ ile görüşüp elektrik ve suyu kestirdik. Saat 13.30'u beklerken, 11.30 civarında da metruk bina kendiliğinden çöktü" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler