Erdoğan eylemi vatandaştan istedi: 'Paraları çıkarın'

100 günlük eylem planını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletime sesleniyorum yastık altından dövizlerinizi çıkartın, altınlarınızı çıkartın. Gelin bunları TL'ye çevirin. Milli direnişinizi ortaya koyun" dedi.

Yayınlanma: 03.08.2018 - 15:57
Abone Ol google-news

<video:1045201>

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni sistemin ilk 100 günlük icraat programını Beştepe Millet ve Kongre Merkezi'nde açıkladı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

"Türkiye tarihi bir dönüşümü başarıyla tamamladı. Bu dönüşüm tamamen demokratik bir sistem içinde gerçekleşmiştir. Meclis'te ettiğimiz yeminde sistemin fiilen işlemeye başladığı günden bu yana yoğun bir mesai içerisindeyiz.

<haber-dikey:1045162>

Milletimize verdiğimiz sözleri hayata geçirecek plan ve projeleri açıklıyoruz. Devlet hizmetlerinde en küçük aksamaya imkan vermeyecek şekilde yürütüyoruz. İlk iş olarak Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklarımızın atamalarını yaptık. Anayasa değişikliğine uygun şekilde ilga edilmesi gereken kanunları yürürlükten kaldırdık. Bakan yardımcılarımızın önemli bir bölümünü atadık. Ofislerin işler hale getirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Bugün de 100 günlük icraat programımızı sizlerle paylaşıyoruz.

Orta Vadeli Programı Ağustos ayı sonuna kadar kamuoyuna ilan etmeyi planlıyoruz. 2019-2023 dönemine ilişkin stratejik plan çalışmalarımıza başladık. Kasım ayı sonuna kadar bunu da tamamlamayı hedefliyoruz.

"400 proje yeni dönemin ateşleyicisi olacaktır"

Bakanlarımızın her biri kendi alanlarıyla ilgili tüm projeleri, planları, taahhütlerimizi baştan sona gözden geçirdiler. Bunlardan 100 gün içinde yapacaklarımızı maddeler halinde listeleyip, bütçeleriyle birlikte bir araya getirdik. Aslında tamamlanacak proje sayısı 1000’in üzerindedir. Biz bunlardan 400’üne yer verdik. Sizlere dağıtılan kitapçıkta tamamı yer alan bu 400 projeyi başlıklarıyla zikretmek dahi tüm günümüzü alacağı için burada bazı başlıkları görsel malzemeler eşliğinde ifade etmekle yetineceğiz. Bu 400 proje yeni dönemin ateşleyicisi olacaktır.

Ekonomide bugüne kadar elde ettiğimiz başarıların gerisindeki en önemli unsurlarından birisi de bütçe disipliniyle ilgili hassasiyetimizdir. Önümüzdeki dönemde de aynı şekilde devam edeceğiz. Kaynakların çeşitlendirilmesi çok büyük önem arz ediyor. Yeni yönetim mimarimizi oluştururken tüm kurumları ilgili bakanlıklarda toplamaya özen gösterdik. Genelkurmay, Diyanet, MİT, MGK, Savunma Sanayii gibi belli yerler dışındaki tüm kurumlar, ilgili bakanlıklar bünyesinde çalışmalarını sürdürecektir.

400 projenin 48'i savunma sanayiine yönelik 

 Savunma sanayii projelerine ayrı bir önem veriyorum. Programda yer alan 400 projenin 48'i savunma sanayiine aittir. Yaşadığımız hadiseler bize savunma sanayiinin önemini göstermiştir. Güçlü ordu demek sayısal olarak yeterli hem de donanıma sahip ordu demektir. Türkiye’nin her alanda tehdide, baskıya maruz kaldığı bir dönemde, göbeğimizi kendimizin kesmesine katkı sağlayacak her çalışma kıymetlidir. Savunma sanayii projelerinden asla taviz vermeyeceğiz.

Yargıda hedef süre uygulaması 

Adalet Bakanlığımız ülkede adaletin tesisinde adeta devrim yapmış bir bakanlığımızdır. Yaptığımız reformlara rağmen FETÖ'nün açtığı tahribatı giderme konusunda önemli mesafe kaydettik. Mensuplarını büyük ölçüde temizledik. Yapacağımız daha çok şey var, virüslerin temizlenmesi gerekiyor. Yargı birimlerince yapılan 40 milyon tebligattan 28 milyonunun elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesini mümkün kılacak bir altyapı oluşturuyoruz.

Yargıda hedef süre uygulamasına geçiyoruz. Böylece soruşturma ve yargılamaların önceden ilan edilecek sürede tamamlanmasını hedefliyoruz. Arabuluculuk ve uzlaşma uygulamalarını daha da etkinleştirerek mahkemelerinin yükünü hafifletiyoruz. Konya ve Sakarya bölge adalet mahkemelerini hayata geçiriyoruz. Çocuklara karşı işlenen cinsel istismar konusunda cezai düzenlemelerin yapılmasını sağlıyoruz ve sağlayacağız. Asla buradan taviz yok.

Emeklilere ikramiye

Dünyanın en gelişmiş sosyal güvenlik sistemine sahibiz. Sosyal güvenlik şemsiyesi duşında vatandaşımız yok. 100 Günlük İcraat Programımız çerçevesinde, emeklilerimize ikinci ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı öncesi takdim ediyoruz."

"Ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız"

Dedim ya ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız. Milletimize verdiğimiz 1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözünü yerine getiriyoruz. Mesleki eğitim kurslarıyla vatandaşlara yapılacak en büyük kalıcı yardım olduğuna inanıyoruz. Nitelikli işgücü yetiştirilmesine yönelik programların yararlanıcı sayısını 248.000'den 375.000'ne çıkarılması. Önceliğimiz imalat ve bilişim sektörleridir. Er-erbaşların ailelerinin de sağlık hizmetleri faydalandırılmasını sağlıyoruz. Her yıl 100 bin gencimizin ilk uygulamayı başlatıyoruz. İstihdamın artırılması için kadınlara, gençlere ve engellilere sunulan imkanları genişletiyoruz. 

"Binalarımız gayet güzel fiyatlar uygun"

TOKİ vasıtasıyla 81 vilayette inşa ettiğimiz konutlarla barınma sorunu çözümüne öncülük ettik. Binalarımız gayet güzel fiyatlar uygun. Bundan sonraki süreçte bunlar çok daha farklı şekilde inşa edilecek. Kentsel dönüşüm projelerimiz hızla devam ediyor.

Kanal İstanbul Projesi

Kanal İstanbul projesi kapsamında taşınmaz devri ve planlama çalışmaları tamamlanacak. Çevre düzeni planlarını ve imar planları onaya sunuyoruz. Bu proje finansmanı itibariyle 22 milyon metrekare arazinin TOKİ'ye devriyle tamamlanıyor. Bu projeyi hayata geçirmeye kararlıyız. Çok önemli bir stratejik durum da boğazda yaşadıklarımızdır. Bir keresinde Selimiye'nin önünde bir Romen tankeri yandı. Bu 7 ayı aşkın bir süre devam etti. Kandilli civarında geçen günlerde bir kuru yük gemisi yalıya bindirdi. Bu sabah bir tanker arıza yaptı. Saatlerce boğaz tıkandı. Bizim bunun alternatifini üretmemiz gerekiyordu. Hem alternatifi üretiyoruz hem de iki tane butik şehir kuruyoruz. Bunlar bizim rezerv alanlarımızı oluşturacak. Dikey mimarinin egemen olduğu değil yatay mimarinin egemen olduğu bir şehircilik anlayış olacak. istanbul Kanal İstanbul projesine hasret.

 

<video:1045197>

"Malum her yer beton yığınlarıyla doldu"

Millet bahçelerinin 5'ini bu dönemde (100 Günlük Eylem Planı) tamamlıyoruz. Atatürk Havalimanı'nı 29 Ekim'de üçüncü havalimanı bittikten sonra oraya taşıyoruz. Diğer taraftan Atatürk Havalimanı'ndaki çalışmalarımızı başlatıyoruz. En büyük millet bahçesi burası olacak. Malum her yer beton yığınlarıyla doldu. Eski statları millet bahçesine çevirmek suretiyle yeşil alanlarımızı çoğaltacağız. Kentsel dönüşüm projelermize bu dönemde hız veriyoruz. 100 gün içinde 17 bin konut ve işyerini hak sahiplerine teslim ediyor, 16 bin konut ve işyerinin de temelini atıyoruz.

Emlak Bankası tekrar faaliyete geçecek 

100 gün içinde 17 bin konut ve işyerini hak sahiplerine teslim ediyor, 16 bin konut ve işyerinin de temelini atıyoruz. Kamu konutlarının beş bininin satışına başlanacak. İmar barışı kapsamında 13 milyon kayıtsız yapı ile ilgili işlemi tamamlıyoruz. Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankasını tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştiriyoruz. 

"Musul ve Basra başkonsolosluklarımızı yeniden faaliyete geçiyoruz"

Dış politika vizyonumuza uygun şekilde dünyadaki diplomatik misyonlarımızın sayısını 163'ten 240'a çıkardık. Türkiye kriz ve felaket bölgelerinde bayrağı ilk aranan kendisinden ilk yardım beklenen ülke durumuna gelmiştir. Türkiye'nin terör örgütleriyle yurtdışında yürüttüğü mücadele diplomatik boyutuyla da devam ediyor. Terör örgütlerinin yurtdışındaki finansman kaynaklarının kesilmesi için diplomatik girişimlerimiz sürüyor. Münbiç konusunda Amerika ile yürüttüğümüz ortak çalışmaların, aramızdaki diğer sorunlardan etkilenmeden sürmesini bekliyoruz. Musul ve Basra başkonsolosluklarımızı, 100 günlük dönem içinde yeniden faaliyete geçiyoruz.

Akdeniz'de sondaja başlanıyor 

Enerji ihtiyaçlarımızın karşılanması konusunda başarılı çalışmalara imza attık. 3. nükleer santralimizi Trakya'da kurmayı planlıyoruz. 100 günlük sürede Şırnak ve Artvin'e de doğalgaz vermeye başlıyoruz. Hedefimiz yılsonuna kadar Hakkari'ye de doğalgaz vermek. Akdeniz'de 1 derin deniz ve 1 sığ deniz sondajı başlatarak bu bölgedeki haklarımızı koruma kararlılığımızı gösteriyor. Birileri bir araya gelip Türkiye ne yapıyor falan demiş. Türkiye bildiğini yapıyor. İkinci bir sondaj gemisi alıyoruz.

Spor tesisleri 

Spor tesislerimizin sayısını 5 bin 500'ün üzerine, lisanslı sporcu sayısını 8.5 milyona, spor kulübü sayımızı 14 binin üzerine çıkardık. Sporu yaygınlaştırmak için 150 mahalle tipi spor sahası yapılacak. Gençlik merkezlerimizin sayısını 64'ten 279'a çıkardık. Okullarımızda sporu yaygınlaştırmak için  milyon çocuğumuzu sportif yetenek testinten geçiriyoruz.

"Ekonomi savaşıyla karşı karşıyayız"

Kişi başına milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardık. Son yıllarda ardı ardına yaşadığımız gelişmelerin ekonomi alanında programlarını yavaşlattığı gerçektir. 15 Temmuz gibi hadiselerin hedefinde ekonomimizin de olduğu gerçektir. Ekonomi savaşıyla karşı karşıyayız. Biz bu savaştan da galip çıkacağız.

"Yastık altından dolar ve Avro'larınızı, altınlarınızı çıkarın"

Kamu kaynaklarının tek elde toplanarak uzun vadede yıllık 3-4 milyar lira gelir sağnakaca. Buradan milletimize sesleniyorum, yastık altından gelin dövizlerinizi çıkartın. Dolar ve avrolarınızı, altınlarınızı çıkartın. yerli ve milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun.

"Emniyet teşkilatımız FETÖ virüsünden büyük ölçüde temizlendi"

Türkiye tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar farklı terör örgütlerinin tehdidi altında bulunduğu dönemde İçişleri Bakanlığımıza önemli görevler düşüyor. Emniyet teşkilatımız FETÖ virüsünden büyük ölçüde temizlendi. Bürokrasiyi azaltmak için vatandaşlarımızdan istenen 295 belgeden daha vazgeçiyoruz. Uyuşturucu ile daha etkin mücadele için 31 ilimizde narko tim kuruyoruz. 31 ilimizde daha narkotimler kurulacak. Jandarmaya 2 genel maksat helikopteri ve SİHA kazandırılacak. Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru, 7 bin bekçi; jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzman erbaş; Sahil Güvenlik Komutanlığına 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş alarak güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz.

 

<video:1045212>

"Yeterince verim alamadığımız bir bakanlık oldu" 

Yeterince verim alamadığımız bir bakanlık oldu. Turizmde yeni pazarlara açılıyoruz. Çin'in turizmdeki payını artırmayı planlıyoruz. Gaziosmanpaşa'da Rami Kışlası'nı kütüphaneye dönüştürmek üzere adımlarımızı attık. Bu dönemde 30 kütüphaneyi millet kıraathanesine dönüştüreceğiz. İstanbul müze fakiri bu konuda sürprizlerimiz olacak. Şanlıurfa'daki Göbeklitepe ören yerini ziyarete açıyoruz. Gitmeyenler muhakkak gitsin. Açılışını bizzat yapacağım."

"Eğitim öğretim içeriği konusunda arzu ettiğimiz yere gelemediğimizi biliyorum"

Fiziki altyapıdaki gelişmelere rağmen eğitim öğretim içeriği konusunda arzu ettiğimiz yere gelemediğimizi biliyorum. Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atıyoruz. 700 okulumuzu güvenlik yönetim sistemine entegra ediyoruz. Her okulumuzda en az bir polis memuru görevlendiriyoruz. Her okulun kendi şartları içinde geliştirilmesini sağlayacağız.

"HÜRKUŞ'u Hava Kuvvetleri'nin emrine alıyoruz"

Bedelli askerlikle ilgili kanunu imzaladım, hayırlı olsun. Süreç Milli Savunma Bakanlığımız tarafından yürütülüyor. HÜRKUŞ'u Hava Kuvvetleri'nin emrine alıyoruz. Anka'dan 4 adet, SİHA'lardan da 6 adet daha ordumuzun kullanımına sunuyoruz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın dövizle askerlikten faydalanmasını sağlıyoruz."

"Bazıları diyor ya: Çiftçi aç..."

Bazıları diyor ya: Çiftçi aç, çiftçilere ne verdin? Çiftçilerimize 108 milyar TL destek verdik. 

"500 yeni yatağı daha hizmete alıyoruz"

Sağlık Bakanlığımız reformlarla bizim iftiharlarımızdan biri olmuştur. 16 yılda 81 ilde bin 245 hastane inşa ettik. 130 bin yatağı hizmete aldık. 540 bin sağlık çalışanı işe başladı. Yoğun bakımlardaki sıkışıklığı gidermek için 500 yeni yatağı daha hizmete alıyoruz.

"Sanayicilerimizin üzerindeki finansman yükünü azaltacağız"

Sanayicilerimizin üzerindeki finansman yükünü azaltacağız. Kırsal kalkınmaya yönelik 7 projeye 710 milyon lira destek sağlanacak. Uzay Ajansı'nı koruyoruz. 100 bin hektar alan için sulama desteği sağlanacak. 344 bin vatandaşımıza temiz içme suyu sağlanacak.

Kırsal kalkınmaya yönelik 7 projeye 710 milyon lira destek sağlanacak. Yazılım, bilişim, sağlık, eğitim, film yapımı ağırlıklı yeni nesil ihtisas serbest bölgeleri kuruyoruz.

4 yeni pazar 

Yeni dönemde ihraca dayalı bir kalkınma planımız var. Türk ekonomisinin lokomotifi olan ihracatı geliştirmek önceliğimiz. İhracatta yeni dönemde önceliğimiz Çin, Meksika, Rusya ve Hindistan pazarlarıdır. 100 Günlük İcraat Programımızın en önemli maddesi, İstanbul’daki yeni havalimanımızın 29 Ekim’de hizmete girecek olmasıdır."

 

<video:1045248>

 "Atatürk Havalimanı'nı buraya taşıyoruz"

Adında küçük bir değişiklik olsa da büyük yatırımlara imza atmış bir bakanlığımızdır. Bölünmüş yolların uzunluğunu 26 bin kilometreye çıkardık. Yeni havalimanımız 29 Ekim'de hizmete girecek. Atatürk Havalimanı'nı buraya taşıyoruz. 

"Ben de olanlara sesleniyorum zaten"

Ekonomiyle ilgili söylenenlere, kendilerine göre karalama programlarıyla sağa sola koşanlara bakmayın. Biz bunları aştık. 

Bir kez daha 'yastık altındaki altınları ve dövizi bozdurun' çağrısı yapan Erdoğan salondan gelen "Bizde yok ki" yanıtına, "Ben de olanlara sesleniyorum zaten" karşılığını verdi.   

 Terminal binasının yapımı tamamlanan Muş havalimanının adının "Sultan Alparslan" olmasına karar verdik.

<video:1045260>

 

<haber-yatay:1045328,1045323,1045329,1045332,1045337,1045345,1045352,1045354,1045355,1045361,1045362,1045367,1045368,1045374,1045376>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler