Erdoğan: Tehditten değil hukuktan anlarız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel afetinin yaşandığı Ordu'da incelemelerde bulundu. Öncelikli hedefin çöken Cevizdere Köprüsü'nün yapılması olduğunu söyleyen Erdoğan, fındıktaki zararın da karşılanacağı mesajını verdi. Ardından Ünye'de konuşan Erdoğan, "NATO'daki ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz" dedi.

Yayınlanma: 11.08.2018 - 13:35
Abone Ol google-news

<video:1052522>

 

Erdoğan Ordu'daki incelemelerinin ardından kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada çiftçilerin fındık zararının karşılanacağını söyledi:

"Yaşadığımız bu felaketten sonra bakanlarımız bizzat bu süreci takip ettiler. Öncelikle Karadeniz Sahil Yolu'nda hasar gören Cevizdere köprünün yıkımı yapılıyor. Bu köprü 1960'da yapılmış olan bir köprü... Bütün bu noktadaki tesellimiz bir kardeşimizin ölümü dışında başka ölüm yok. Çok daha farklı ölüm haberleri alabilirdik. Hedefimiz öncelikle hemen köprünün bir an önce ihalesini yapıp, 3-4 ay içinde bitirmek. Bütün bunların çalışmalarını durum tespiti yapıp, adımları süratle atacağız."

"Fındık konusunda kimsenin rahatsızlığı olmasın" - VİDEO

<video:1052481>

"Ünye'de bir daha böyle bir felaketi görmek istemiyoruz. Fındık konusunda çalışmaları yürütüyoruz. Kimsenin bir rahatsızlığı olmasın. Hasar tespit çalışmalarını yapıyoruz. Elimizden gelen desteği vereceğiz. Konutlarla ilgili çalışmaları da yürüteceğiz"

Ünye'de yurttaşlara hitab etti


 Erdoğan incelemelerinin ardından Ünye'da yurttaşlara hitab etti.Bu millet düştüğü yerden güçlü kalkar. Eyvah dolar yok demeyin ha! Bu işin dolarla molarla ilgisi yok. Onların doları varsa bizim Allah’ımız var. Gelin yastık altı dolarlarınızı çıkarın. Tehdit diliyle bu milleti asla yola getiremezsiniz’ dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları:

"Tehditten değil hukuktan anlarız"

"Bu millet azizdir, bu millet güçlüdür. bu millet inançlıdır ve bu millet düştüğü yerden çok güçlü kalkar. Bayram sonrası ihaleyle yıkılan köprü 3-4 ay içinde bitirilecek. Eyvah dolar yok demeyin ha! Bu işin dolarla molarla ilgisi yok. Onların doları varsa bizim Allah’ımız var. Ve şunu söylüyorum gelin yastığın altında dolarlar varsa Eurolar varsa çıkarın. Bunları bankalara vererek Türk lirasına çevirelim ve bu anlamda en önemli istiklal savaşını verelim. Bunlar o dilden anlıyor. Bizi tehdit ediyorlar. Tehdit ederek bu milyleti asla yola getiremezsiniz. Biz hukuktan anlarız hukuk dilinden anlarız. ABD'ye sesleniyorum. Siz NATO'daki ortağınızı bir papaza değişiyorsunuz. Biz adaletin gereğini yaparız. Bugüne kadar adaletten taviz vermedik, vermeyeceğiz."


Erdoğan üçüncü durağo olan Rize'de halka seslendi 

"24 Haziran'ın ardından yeni bir dönem başladı. Parlamanter sistem sona erdi, Başkanlık Sistemi ikame edildi. Bu kararı siz verdiniz. Şimdi bu yolda yürüyoruz. Yeni dönemin adımlarını farklı atacağız. Türkiye'mizi muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız. Bu yolda imanımız var, kararlılığımız var. Bizi kimse bu yolda durduramaz. Yeter ki siz yanımızda, arkamızda durun. Gerisine karışmayın."

ERDOĞAN'DAN YURTTAŞA DOLAR ESPRİSİ - VİDEO

<video:1052636>

(Bir vatandaşın elindeki dolarları yere atması üzerine) "Türkiye'de baya dolar var he. Doları yere atıyorsun. Sahte mi, hakiki mi? Sizlerin mekanı olsun. Rizeliye mekan yakışır. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal. Bir yanda Rize, bir yanda Kasımpaşa. Akşam geleyim de birlikte izleyelim."

"Ofislerimizi başkanlarımızı, bakanlarımızı atadık atıyoruz. Bize bu görevi verdiniz, buna layık olacağız. Tarih 24 Haziran'ı böyle kaydedecek. Bunun mimarları sizlersiniz, bunun mimarları olarak anılacaksınız. Son zamanlarda bir şeyler oluyor. ABD stratejik ortağı olan Türkiye'ye sırtını dönüyorsa kusura bakmasın. Bu Türkiye'yi bir tane papaza değişiyorsa kusura bakmasın. Biz bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Biz stratejik ortağız. Böyle davranan ABD bizi üzmüştür. Bizi tehditle bir yere çekmeye çalışan ABD kusura bakmasın. Biz hukuk devleti olarak hukukun dışına çıkmayız. Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var. Biz bu yolda böyle yürüdük.

"Biz geldiğimizde savunma sanayiinde yüzde 25 üretiyorduk. Şimdi yüzde 65 üretiyoruz. Ne oldu bize silah vermiyordu ABD? Biz kendimiz yaptık. Stratejik ortak ya. Bizi ev sahibi yaptılar. Artık üreten bir Türkiye'var. Biz şimdi tüketmenin yanında üreten olma yolundayız. Hiç endişe etmeyin. Her alanda daha güzel şeyler olacak. Rize, Artvin havalimanını da yapıyoruz. Hem Rize, hem Artvin yararlanacak."

Erdoğan Rize'de AKP İl Danışma Meclisi'nde konuşuyor:

Rize'nin uşakları, Rize'nin kadınları bugün yine bir başka güzel. Döviz kurlarındaki dalgalanma bahane, biz meselenin dolar olamdığını biliyoruz, bunlar ülkemze açan ekonomik savaşın kurşunları, gülleleri, füzeleri. Önlem aldık ama aslolan ekonomik savaşı açan elleri kırmaktır. Sanıyorlar ki diz çökeceğiz, teslim olacağız. Sayın Genel Sekreter Hamzaçebi'ye teşekkür ediyorum. Genel Başkanı onu anlamamış. Ey Kılıçdaroğlu sana ne oluyor… Kılıçdaroğlu ağzınla kuş tutsan avucunu yalarsın… Sen sanıyormusun ki döviz baronlarının yanında yer aldığında sana paye alacaklar. Hala koltuğu bırakamadın ama koltuk seni bıraktı, şimdi de döviz baronlarının yanında yer alıyorsun, sana ne gelecek onlardan? 


"BURASI ÇATLADIKAPI ÜLKESİ Mİ?" - VİDEO

<video:1052722>

"Suriye'deki terör koridoruna ses çıkarmasak bugün bu sıkıntıları yaşamıyor olacaktık. Bu oyun önümüze geldiğinde biz asla boyun eğemeyiz dedik. Tehdit ediyor ya, yarın 18.00'a kadar göndereceksiniz diyor. Biz çatladıkapı ülkesi değiliz ya. 15 Temmuz'dan bir gün önce 2,8 olan dolar kurunun dün itibarı ile 6 lira üzerinde olamaz. Tüm büyük yatırımlarımızı gerçekleştiriyoruz, ortada krize giren, batan bir ülke yok. Ekonominin gerçek durumunu sıkıntıları ile, başarıları ile biliyoruz. İşadamları ile her gün konuşuyoruz. Benim işadamlarım Kılıçdaroğlu değil ki. Ben bu vesile ile Bahçeli'ye de teşekkür ediyorum. Yerli ve milli olanlar burada kendini ortaya koyuyor. Mesele bu. Millilik. Hedef ve istikamet aynı olunca konuştuklarınız uyuşuyor, örtüşüyor. Birileri bir yerlere hala çekmeye çalışıyorsa onlara diyecek bir şey yok. Hepimiz aynı gemideyiz ya."

İktidarıyla-muhalefetiyle, bizi seveniyle-sevmeyeniyle hepimiz aynı gemideyiz; bu gemi yürüdüğünde hep birlikte kazandığımız gibi, delinip su aldığında da hepimiz aynı akıbete düçar olacağız.

FAİZ BİR SÖMÜRÜ ARACIDIR
Bir süredir süren kur oyunu dün zirveye çıkmış, milletimiz duruşunu göstermiştir. Ülkemiz bu oyunun sarmalından en kısa sürede çıkacaktır. Bu oyundan çıkışın yolu üretimdir, faizi minimize etmektir.

Faiz zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir sömürü aracıdır. Ne yaparsanız yapın, ekonomideki hedeflerimizi gerçekleştirmekten geri durmayacağız. Terörle mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Irak ve Suriye politikamızdan geri adım atmayacağız. Bayrağımızın dalgalanmasına engel olamayacaksınız.


"MİLLİ PARA İLE TİCARETE HAZIRLANIYORUZ"

Devlet olarak alacağımız tedbirler üzerinde ilgili bakanlarımız çalışıyor. Milli para ile ticarete hazırlanıyoruz. Tüm dünyaya ekonomik savaş ilan eden, yaptırım tehditleriyle ülkeleri haraca bağlayan bu düzeni asla kabul etmiyoruz. En büyük ticaret hacmine sahip olduğumuz Çin, Rusya, İran, Ukrayna gibi  ülkelerle ticaretimizi milli para birimlerimiz üzerinden yürütmeye hazırlanıyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler