Deniz Baykal: CHP'nin üzerindeki külleri üflemenizi istiyorum

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin alevinin canlandırılmasını istediğini belirterek, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi inancının, bilincinin ve iddiasının üzerindeki külleri üflemenizi istiyorum" dedi.

Yayınlanma: 16.08.2014 - 08:39
Abone Ol google-news

Deniz Baykal, partisinin Bolu İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partililere hitaben konuşan Baykal, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Baykal aday olup olmayacağının sorulması üzerine, "Benim sizlerle konuşmak ve paylaşmak istediğim konular bunlar değil. Ben Cumhuriyet Halk Partisi inancının, bilincinin ve iddiasının üzerindeki külleri üflemenizi istiyorum. Alevi canlandırmanızı istiyorum. Bu konunun konuşulacağı zeminler ve mekanlar ayrı. Bunlar konuşuluyor ve konuşulacakta. Bundan korkmaya, çekinmeye gerek yok. CHP bu işlerin içinden geçti. Parti içerisinde en yoğun çekişmeleri ve mücadelelerin yaşandığı ortamda Türkiye'nin birinci siyasi partisi olarak çıktı. 1973 yılında biz o tartışmaları yaptık ve bir baktık o tartışmaların içinde Türkiye'nin birinci partisi CHP olmuş. O dönem genel başkan değişti. Genel başkanla birlikte yığınla milletvekili ayrıldı. Büyük bir bölünme ve parçalanma oldu. Ama yine de birinci siyasi parti oldu. Çünkü bir siyasi projesi vardı. Partimde yeterince bu mücadeleyi taşıyacak, götürecek genç, dinamik, çalışkan arkadaşlarımın bulunduğuna inanıyorum. Bu hep birlikte kurtarılacak bir iş. CHP bunu geçmişte de başardı, yine başarır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından partide tartışmalar yaşandığı yönündeki soruyu Baykal, "Bırakın tartışsınlar. Tartışma olmaması daha kötüdür. Eğer ortada iyi olmayan bir gidiş var, kimse de kılını kıpırdatıp bir şey söylemiyorsa işte o zaman iş daha tehlikelidir" diyerek cevapladı.

Baykal, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'yi destekleyeceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine, şöyle konuştu:
"Bu laflar sayın İnce'nin yaptığı konuşmadan çıktı. Konuşmada sayın İnce edebi bir söylem içinde bir şeyler ifade etti. "Benim arkamda Atatürk var, İsmet İnönü var, Bülent Ecevit var, Gezi ruhu var" dedi. Sonrasında da "Deniz Baykal da var" dedi. Böylece bizim o konudaki düşüncemizi dile getirmekten çok kendisinin konumunu ifade etti. Yani hangi siyaset çizgisinde saf tuttuğunu ifade etmek için bunu söyledi. Benim değer verdiğim bir insan. Elbette demokratik hakkını kullanıyor. Bir mücadele açıyor, bir iddia sergiliyor. Bunu saygı ile karşılamak lazım"

Baykal, Emine Ülker Tarhan'ın da aday olabileceğinin söylendiğinin hatırlatılması üzerine, "Ben Emine Ülker kardeşime de destek veriyorum. O böyle bir girişim içine girerse bilemem. Kurultay kararı alındığına göre belki o da çıkar" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler