Tutuklanan havalimanı işçisinin babası: Ailece AK Parti'ye oy verdik

Üçüncü Havalimanı inşaatında çalışma koşullarının iyileştirilmesi için eylem yaptıkları için tutuklanan 24 işçiden bazılarının ifadesi ortaya çıktı. İfadeler, şantiyedeki çalışma koşullarını da gün yüzüne çıkardı. Tutuklanan işçi Selami Sarıboğa'nın babası Vehbi Sarıboğa ise “Ben Ak Parti üyesiyim, biz ailecek kuruluşundan beri Ak partiye oy verdik. Hak aramak suçsa, bu ülkede haklı kalmaz” dedi.

Yayınlanma: 19.09.2018 - 20:28
Abone Ol google-news

<video:1087263>

AKP iktidarı Üçüncü Havalimanını, prestij projesine çevirirken havalimanı inşaatında çalışan işçilerin isyan etmesiyle gerçekler ortaya çıktı.

<haber-dikey:1087942,1086978,1086518>

 İnsanlık dışı koşullarda çalıştırılan işçiler, tahtakurusu olan odaların düzenlenmesi, iş güvenliğinin sağlanması ve insani koşulların iyileştirilmesi amacıyla yaklaşık bir haftadır eylem yapıyor.

 Öyle ki iktidar işçilerin çağrısına kulak vermek yerine, polis ve jandarmayla işçilerin kaldıkları konteynerlere baskın yaparak bazı işçileri önce gözaltına aldı daha sonra da 24 işçiyi tutuklayarak cezaevine gönderdi.

 Fakat tutuklanan işçilerin mahkemede verdikleri ifadeler onlarca dramı da gün yüzüne çıkardı. O işçilerden biri de 21 yaşındaki Ramazan Gözel.

 Gözel, ifadesinde, kuzeninin iskele olmadığı için yüksekten düştüğünü, kendisinin havale geçirdiğini, buna rağmen ambulans gelmediğini, tedavi süresinin ücretten kesildiğini anlattı. Gözel ifadesinde, “Kuzenim Cihan Sarıbulak’la birlikte şantiyede çalışmaktayız. İskele olmadığı için merdivenle iş yapmaktayız. Zemin de kaygan kuzenim merdivenden 3 metreden düştü. Kalçasından çıkıntı oldu. 19 gün rapor aldı ve bu ücretinden kesildi. Aynı şekilde ben de havale geçirdim. Başka bir ölümlü kaza olduğu için ambulans beni almaya gelmedi. Patronum benim tedavim için araç göndermedi” dedi.

 Adıyamanlı Hasan Çetin ise 22 yaşında. Çetin ifadesinde tahtakurusu ısırığından ötürü rahatsızlığım olduğunu belirterek sürekli öksürdüğünü dile getirdi. “Tedavi için başvurdum, sonuç alamadım” diyen Çetin, “Günde iki öğün yemek yiyorduk. Suyu bile az veriyorlardı” dedi.

İşçilerin avukatı Cihat Kavut ise esas mesleği öğrencilik olan bir işçinin babasının kanser olduğunu yaz tatilinde harçlığını çıkarmak için inşaatta çalıştığını dile getirdi. Avukat Kavut, “Hukuk kırıntıları olan bir yerde dahi tutuklanması mümkün değildir” dese de tüm işçiler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanan işçinin babası: “Ben AK Parti üyesiyim, bu ülkede hak aramak suçsa, haklı kalmaz!”

Tutuklanan 3. havalimanı İşçisi Selami Sarıboğa’nın babası Vehbi Sarıboğa, ailecek kuruluşundan beri AKP’ye oy verdiklerini ve kendisinin de AKP delegesi olduğunu söyleyerek, “Tutuklanacaksa orada çalışan bütün işçiler tutuklanması lazım. Hak aramak suçsa, bu ülkede haklı kalmaz. Ben Ardahan’da 2 ineğimden birini satarak geldim buraya. ekmeği peşinde olan çocuğumu içeri almışlar, tutuklu yargılıyorlar. Bu büyük bir haksızlık. Şuan ailecek şoktayız. Çocuğum her hangi bir suç teşkil edecek bir şey yapmadı. Hakimin kararına da oğlumun ifadelerine bakıyorum suç teşkil edecek bir delil bulamıyoruz. Bu ülkede bu bize büyük bir haksızlıktır. Ben Ak Parti üyesiyim, biz ailecek kuruluşundan beri Ak partiye oy verdik. Partiye çalışıyorum ve şuan Ardahan’ın Göle ilçesinde parti delgesiyim. Çoğumun en kısa zamanda hürriyetine kavuşmasını istiyorum. Böyle bir eylemde gözaltının olmasını Türkiye için bir ayıp olarak görüyorum” ifadeleriyle işçilerin tutuklanmasına tepki gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler