Diyanet’in Suriye yatırımı

Türk okullarında olmayan bilgisayar laboratuarları Diyanet bütçesiyle Suriye’ye kuruluyor.

Yayınlanma: 20.09.2018 - 17:05
Abone Ol google-news

Ekonomik kriz nedeniyle kamu kurumları bütçesinden kesintiler yapılırken Türkiye Diyanet Vakfı’nın Suriye yatırımları devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, “İdlib Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde iki bilgisayar laboratuvarı ve tıp fakültesinde iki uzaktan eğitim salonu kurduk, haftada bin öğrenci yararlanmaya başladı” dedi.

<haber-dikey:1081103,1064570>

Ekonomik kriz nedeniyle tüm kamu kurumları bütçelerinden kesintiler yapılırken Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrılan 7.7 milyarlık ödenek, 8.3 milyara çıkarılmıştı. Suriye’de pek çok cami ve iş yerlerini inşa eden Türkiye Diyanet Vakfı ise Suriye’deki yatırımlarına devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, “İdlip’de vakfımızın destekleriyle eğitim hayatına devam eden 2. Abdülhamit İlköğretim Okulu, Cine İmam Hatip Okulu, Beraimul İman Anaokulu, Recep Tayyip Erdoğan Yetimler Okulu ve Azez’deki Beraim Rehabilitasyon Merkezi’nde 2 bin çocuk eğitim görüyor. Bu öğrencilerin tüm kırtasiye ihtiyaçları da TDV tarafından karşılanıyor. 100 öğretmen de bu okullarda istihdam ediliyor. İdlib Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde iki bilgisayar laboratuvarı ve tıp fakültesinde iki uzaktan eğitim salonu kurduk, haftada bin öğrenci yararlanmaya başladı. İdlib’de bulunan Hz. Ayşe Yetim Kampı’nda 160 kadın ve 400 çocuk, Selahattin Eyyubi Kampı’nda 100 ailenin bütün ihtiyaçları yine vakfımız tarafından karşılanıyor” dedi.

‘Çocukların hafızasına resim çizdik’

Çocuk ve gençlerin terör örgütlerine gitmemeleri için eğitim kalkanı oluşturduklarını söyleyen Polat, “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgesinde yapılan bütün çalışmalar o bölgeyi ihya etmek içindir. Bölge içerisinde yer alan TDV Azez ve Elbab Koordinasyon Merkezleri vasıtasıyla bölgede başta eğitim olmak üzere pek çok alanda çalışmalar yürüttük. Bunu oradaki çocukların eğitimsiz kalmaması için yapıyoruz. Biz o çocuklar için boş alan bırakmamaya çalışıyoruz. Oradaki çocukların kültürleri ile ters düşmeyecek müfredat uyguluyoruz. Biz şimdi çocukların hafızasına bir resim çizdik bu ömür boyu kalacak” açıklamalarında bulundu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler