Ömer Çelik'ten İş Bankası açıklaması

MKYK sonrası konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhur ittifakı çok önemli bir mutabakat. Buna çok değer veriyoruz. Belli konularda ayrı görüşlerimiz oluyor. Her meselede ittifakın sorgulanması söz konusu olamaz" dedi. Çelik, İş Bankası tartışmaları hakkında da "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ulusal liderimizdir onun her türlü mirası Türk milletinin ortak malıdır bir grubun değildir" diye konuştu.

Yayınlanma: 21.09.2018 - 17:23
Abone Ol google-news

<video:1090051>

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sonrası açıklama yaptı. Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI 

''Türkiye'de her seçim bölgesinde ilde ilçede aday çıkaracak şekilde genel merkezimiz çalışmalarını sürdürüyor. Cumhur İttifakı son derece önem verdiğimiz bir siyasal mutabakat. Cumhur İttifakı'na çok önem veriyoruz. Cumhur İttifakı'na dönük bunun içerdiği ilkelerin korunması konusunda titiz özenli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. AK Parti'nin bir yerde seçime girmemesi söz konusu değil. MHP ile görüş ayrılıkları Cumhur İttifakı'nı sarsmaz. Bir takvim her an olabilir. Daha yerel seçimlere var. Tartışmalar sürüyor.

ERDOĞAN-BAHÇELİ BİR ARAYA GELECEK Mİ?

Her an olabilir bu. Programlarının uygunluğuna göre...

DURSUN ÇİÇEK'İN AÇIKLAMALARI 

Çelik, CHP milletvekili Dursun Çiçek'in "İktidarı yargılayacak güçlerinin olmadığını söyleyen hakim, savcı ve başsavcıların olduğunu" iddiasına ilişkin de konuştu. Çiçek, "Dursun Çiçek'in açıklamaları ahlak dışı bir tutumdur" dedi. Çelik, şunları söyledi: 

"Hukuk dışı, siyaset dışı, ahlak dışı bir tutumdur. Bu zihniyete karşı uyanıklığımızı, bu zihniyetle mücadelemizi çok diri tutmalıyız. Şayet böyle başsavcılar varsa, yargı kurumlarının gerekli girişimleri yaparak hukuka bağlı olmayan, Anayasa'ya bağlı olmayan, kumpas zihniyetindeki bu başsavcıları ortaya çıkarması, görevidir"

YARGITAY'IN ENİS BERBEROĞLU KARARI

Yargı kararını verdi ve suçlu buldu. Bu tabloda ortaya çıkan durum budur. Bizim de bunun dışında söyleyeceğimiz bir şey yok. Bundan sonrası da hukuk kuralları içinde seyrine devam edecektir.

MHP'NİN AF TEKLİFİ

Tabii ki paketi göreceğiz. Cumhurbaşkanımız bu konuda net konuştu devlete karşı işlenen suçlar ayrı kişilere karşı işlenen suçlar ayrı. Buradaki ilkelerimizde bir değişiklik yok.''

KATAR'IN HEDİYE ETTİĞİ UÇAK 

Devletlerin birbirlerine jestleri olur. Türkiye Cumhuriyeti'nin malıdır. Türkiye de pek çok devlete jestlerde bulunmaktadır. Bunu devletlerin birbirlerine karşı olağan jestleri olarak değerlendirmek gerekmektedir.

<video:1090058>

CHP'NİN İŞ BANKASI'NDAKİ HİSSELERİ 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ulusal liderimizdir onun her türlü mirası Türk milletinin ortak malıdır bir grubun değildir. CHP onun doğal mirasçısı olarak görüyor kendilerini. O zaman tek parti vardı. Atatürk'ün mirası bütün milletimizindir. Bu, Atatürk'ün mirasına karşı yapılmış bir haksızlıktır.

Biz Gazi Mustafa Kemal’in mirasını herhangi bir partinin uhdesinde görürsek Atatürk’e karşı ulusla bir lider yerine çok daha indirgemeci bir yaklaşım olur. Her türlü mirasın Türk milleti adına devlette temsil edilmesi gerekir. Atatürk’ün mirasına karşı yapılan bir haksızlıktır. Netice olarak orada bir parti adına oturuyorsunuz. Bir partinin niye bir bankanın yönetiminde koltuğu olur. Atatürk’e saygı gereği CHP’nin bu pozisyondan vazgeçmesi gerekir."

 ERDOĞAN, TRUMP İLE GÖRÜŞECEK Mİ? 

Herhangi bir randevu talebinde bulunulmamıştır. Amerikan tarafı Cumhurbaşkanımızla görüşmek isterse ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanımızla görüşmek isterse bu talebi görelim o talebe nasıl bir karşılık vereceğimiz konusunda değerlendirme yaparız. Bizim tarafımızdan bir talep gitmemiştir, onlar tarafından bir talep gelirse Türkiye bunu değerlendirir."

İDLİB AÇIKLAMASI

"Bu Cumhuriyet Halk partisi her türlü grubun, devletin beyanını dikkate alıyor, bir tek Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Cumhurbaşkanının beyanlarını dikkate almıyor. 'Bize karşı terör gruplarını destekliyor' diyenler kimlerdi şimdiye kadar? Türkiye'nin düşmanlarıydı. Orada herkes bir vekalet savaşı yürütürkenTürkiye orada Suriye halkından yana tavır koyarken Esad adına ya da şu bu adına Türkiye Cumhuriyetini terör gruplarıyla ilişkilendirmeye çalışan kimlerdi? Yine bu yabancı gruplardı. Ama bunun Türkiye'nin içindeki bir siyasi parti tarafından dillendirilmesi üzücü ve vahim.

Şimdi de şunu söylüyorlar: Türkiye o bölgede terör gruplarını himaye edecekmiş. Burada ne yapılacak; 10 Ekim'e kdar bir takvim var. Bu bölgelerden ağır silahlar arındırılacak. Milli Savunma Bakanlığı ve Rus tarafıyla bölgenin sınırları konusunda bir mutabakata varıldı. Buradan hem ağır silahlar kaldırılacak. Kim için kaldırılacak, tabi ki ılımlı muhalifler için. Meşru olmayan terör grupları ne olacak? Bu bölgenin dışına çıkarılacak. Bu hangi yolla yapıalcak? Bir takım dolaylı yollar da geçerli olmak üzere her türlü tedbir masanın üzerinde olacak."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler