Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tazminat sorusu

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de konuştu. 'CHP'nin İş Bankası hisselerini inşallah Hazine'ye devredeceğiz' diyen Erdoğan'ın hedefinde yine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Erdoğan Kılıçdaroğlu'na kendisinin kazandığı 'tazminatı' nasıl ödediğini sordu.

Yayınlanma: 13.10.2018 - 15:16
Abone Ol google-news

<video:1110595>

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

- Hani Kılıçdaroğlu'na davalar açtım ya, acaba ödenen paraları Kılıçdaroğlu kendi cebinden mi CHP'nin kasasından mı ödedi? Bunu merak ediyorum. Açıklamaya davet ediyorum. CHP'lilerin sorması lazım 'Bu paraları nereden ödedin?' diye.

-Kendilerince ülkemizin canını yakacak eylemlere girişmek için fırsat kolluyorlar. Allah'ın izniyle onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Hala topraklarımız içinde kalan kılıç artıklarını da en kısa sürede imha edeceğiz.

-FETÖ içinde kalanlar ister babamız ister evladımız ister kardeşimiz olsun, kusura bakmasınlar canlarınızı yakarız. Hukuk neyse uygularız.

-Bu örgütün gerçek yüzünün ortaya çıktığı tarih 17-25 Aralık. 2010'da başladılar ama bu hareketin 40 yıl mazisi var. 40 yıl bunun hazırlığını yaptılar.

-FETÖ'nün içinde kalanlar buradan sesleniyorum kim olursa olsun, ister babamız, evladımız, kardeşimiz olsun canlarını yakarız. Hukuk neyse bunu da uygularız. Onlar bu ümmeti parçaladılar, aileleri parçaladılar, kardeşleri birbirine düşürdüler. Bunlara biz müsade edemeyiz. Bugüne kadar ne oldu oldu şimdi gereğini yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.

'MECLİS'E GELECEK'

-Ne dedik; İş Bankası'nda CHP'nin yüzde 28'e yakın bir hissesi var ya. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, CHP alsın kullansın diye yapmadı. Hazine'ye gitsin diye yaptı. Biz Meclis'e bu konuyu getiriyoruz. İnşallah meclisten bunu çıkartacağız ve bu hissenin hazineye devrini sağlamış olacağız. Şimdi tabi tutuştu. Bunu biz kullanmıyoruz ki diyor. Bir de kullanacak mıydın?

Bir an önce meclisimizden bu geçecek. Ardından da hazinemize İş Bankası bunu ödeyecek.

"TÜM HAİNLER HESAP VERECEK"

Yeni şifreler çözülüyor. Geçmişte Kayseri'nin de FETÖ'den çok çektiğini iyi bilirim. Bu ihanet çetesinin peşini bırakmadık bırakmayacağız. Dün Isparta'da bir bankanın kasasından bunlara ait 100 kilo altın bulundu. Bak Isparta'da bu oldu. Lütfen kasalarla ilgili çalışmalarınıza da dikkat edin. Tüm hainler ihanetlerinin hesabını verecek. Son FETÖ'cüyü bulup hukukun karşısına çıkarmadan şehitlerimize borcumuzu ödeyemeyiz.

Cumhuriyet 25 Eylül'de yaptığı haberinde Kılıçdaroğlu'nun tazminatı cebinden ödediğini yazmıştı.

<haber-dikey:1093979>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler