Mehmet Özhaseki'den adaylık açıklaması

CNN TÜRK canlı yayınında konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Ankara adaylığı için "görev verilirse kaçınmam" dedi. Özhaseki, 'Melih Gökçek aday olacak mı?' sorusuna da yanıt verdi ve Gökçek'in kendisine "Ben Ak Parti'liyim, Ak Parti'nin emrindeyim. Beyefendi ne derse emrindeyim" dediğini belirtti.

Yayınlanma: 01.11.2018 - 11:36
Abone Ol google-news

<video:1128144>

AKP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları şöyle:

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Gökçek'in kendisine "Ben Ak Parti'liyim, Ak Parti'nin emrindeyim. Beyefendi ne derse emrindeyim" dediğini belirtti.

AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 31 Mart'taki yerel seçimlere ilişkin CNN TÜRK'te açıklamalarda bulundu.

İşte Özhaseki'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Melih Bey'le görüşüyoruz. 15 yıllık arkadaşımız. Zaman zaman görüşüyoruz. Melih Bey bizim 20 küsür yıllık belediye başkanlığını yapmış bir arkadaşımız. Bana söylediği ben Ak Parti'liyim, Ak Parti'nin emrindeyim. Beyefendi ne derse emrindeyim dedi.

GÖKÇEK ORTAK ADAY OLUR MU?

Öyle bir süreçteyiz ki biz AK Parti olarak yeni adaylar arıyoruz. Öyle bir ortamda kimseye ne bir kapı kapatılır, ne de kapı açabilirim.


ANKET ÇALIŞMALARI

Hangi büyükşehirde hangi adayın ne kadar oy alacağına ilişkin anket çalışmaları sürekli yapılıyor. Fakat bu anket sonuçları arkadaşlarımız arasında beklenti veya kırgınlığa neden olabileceği için paylaşılmıyor. Teşkilatlarımız da sürekli vatandaşla görüşerek adaylık konusunda çalışmalar yapılıyor.


'VEKİLLERDEN BELEDİYE BAŞKANI DÜŞÜNMÜYORUZ'

Arkadaşlarımız bir adaylık takvimi oluşturdular. Nihai karar yarın MKYK'da verilecek. Cumhurbaşkanımızın da onayıyla bu süreç netleşecek. Çok geciktirmeyi düşünmüyoruz, tahminime göre Aralık ayına kadar bütün adaylarımız belli olacaktır. Biz bütün belediyelerde seçimi alacak gibi hazırlanıp, ona göre çalışmalarımızı devam ettiyoruz. Genel olarak milletvekili arkadaşlarımızı, belediye başkanı adayı olarak düşünmüyoruz.

ANKARA ADAYI OLACAK MI?

Bizim çalışma sistemimizde, anketler gelir bu sistem bizde oturmuş vaziyette. Bütün şehirler için yapılır. Bir taraftan teşkilatın görüşleri de raporlanır. Sonra özellikle AK Parti'nin özellikle yaptığı, tebdili kıyafetle giden arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlar şehirlerden sorumlular, çarşıları, pazarları geziyorlar.

Bütün bunlar biraraya geldiğinde bunlar örtüşüyorsa bir belediye başkanı hakkında olumlu kanaat veriyorsa o belediye başkanıyla devam etmemiz lazım. Ankara hakkındaki kanaatlerde geldi. Şahsımın da ismi geçiyor. İnsanların siyasete girmekte bir hedefi vardır. Ben ideallerim için siyaset yapıyorum. Burada da bir görev verilirse bu işten kaçılmaz. Ankara'da İstanbul'da çok güzel isimler var.

<haber-dikey:1127804>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler