Uyuşturucu baronu Zindaşti’yi tahliye eden hakim hakkında yeni gelişme

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti ve 3 adamı hakkında geçtiğimiz günlerde tahliye kararı veren İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimi Cevdet Özcan’ın görev yeri değiştirildi. Özcan, Küçükçekmece Adliyesi’e hakim olarak gönderildi.

Yayınlanma: 01.11.2018 - 21:01
Abone Ol google-news

FETÖ’den aranan firari savcı Zekeriya Öz'ün gizli tanığı, uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti ve 3 adamı geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti. Tahliye kararına ise İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimi Cevdet Özcan imza atmıştı.

Cinayetler ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarıyla soruşturulan ve Amerika Birleşik Devletleri konsolosluk görevlisi Metin Topuz'la irtibatlı olan Zindaşti'nin serbest kalmasına savcı itiraz etmiş, şüpheliler hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmıştı. Ancak Zindaşti ve 3 adamı firar etmişti.

GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Sabah'ta yer alan habere göre, yaşananların ardından İstanbul Adalet Sarayı'nda 5. Sulh Ceza Hâkimi olarak görev yapan Cevdet Özcan'ın görev yeri değiştirildi. Özcan, Küçükçekmece Adliyesi'ne hakim olarak atandı.

TAHLİYE ETMİŞTİ

19 Ekim Cuma günü Zindaşti'nin avukatı 'tutukluluk incelemesi' için İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvurmuş, başvuruyu değerlendirilen 5. Sulh Ceza Hâkimi Cevdet Özcan, Zindaşti ve 3 adamı hakkında 'tahliye' kararı vermişti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler