"Erdoğan'a itaat farz" diyen rektör görevi devretti

Yüksek Öğretim Kurulu, Akit TV'de "Erdoğan'a itaat farz, karşı çıkmak haramdır" sözlerinden dolayı tepki görünce görevinden istifa eden Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın yerine Harran Üniversitesi rektörlüğüne vekaleten Prof. Dr. Recep Çiğdem'i atadı.

Yayınlanma: 06.11.2018 - 18:07
Abone Ol google-news
<video:1126671>

Harran Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a itaat etmenin farz, karşı gelmenin ise haram olduğunu ifade etmişti. Bu sözlerinin ardından eleştirilerin hedefi olan Taşaltın, hakkında açılan soruşturma üzerine rektörlük görevinden istifa etti.
YÖK bu gelişmenin ardından Harran Üniversitesi için 'Rektör adaylığı başvuru ilanı' yayımladı ve rektörün seçimle getirileceğini duyurdu. YÖK aynı zamanda rektörlük görevine vekaleten Prof. Dr. Recep Çiğdem'in atandığını da duyurdu. Harran Üniversitesi'nden de konuya ilişkin yapılan açıklamada, Ramazan Taşaltın'ın görevinden istifa etmesi nedeniyle boşalan rektörlük görevine YÖK tarafından İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü İslam Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Çiğdem'in vekaleten atandığı belirtildi.

TAŞALTIN GÖREVİNİ DEVRETTİ

Harran Üniversitesi Rektörlüğü'ne vekâleten atanan Prof. Dr. Recep Çiğdem, Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’dan görevi devraldı.

Üniversitenin Yenişehir Kampüsü'nde bulunan rektörlük makamında gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan eski rektör Ramazan Taşaltın, “Üniversitemizde görev yaptığımız 3,5 yıllık süreç içersinde burayı kurumsal bir yapı haline getirmeye çalıştık. Umarım vekaleten atanan yeni rektör Prof. Dr. Recep Çiğdem’in de bu kurumsal yapıyı daha ileriye taşıyacağına inanıyorum” dedi.
Yeni rektör Prof. Dr. Recep Çiğdem ise devraldığı görevi hakkıyla yapacağını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon