Şahin’e dava açıldı: ‘Yargı iktidarın sopası’

KHK ile 6 yıldır çalıştığı işinden edilmesinin ardından, bir yılı aşkın süredir oturma eylemi yapan mimar Alev Şahin’e ‘Valinin aldığı kararlara ve tedbirlere aykırı hareket etmek” suçlarını işlediği iddiasıyla dava açıldı. Şahin, “Yargıyı iktidarın sopası haline getirip direnenlerin direncini kırmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Yayınlanma: 09.11.2018 - 10:26
Abone Ol google-news

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede delil olarak suç duyurusu, ön ödeme önerisi gösterildi. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nden Alev Şahin ile ilgili savcılığa ihbar yazısı gönderildiğine değinilerek 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu’na muhalefet ettiği belirtildi. Şahin’in oturma ve pankart açma suretiyle izinsiz eylem yaptığı ve suçun ön ödemeye tabi suç olması nedeniyle Şahin’e çıkartılan ön ödeme emrinin tebliğ edildiği fakat ödeme yapmadığına değinildi. Şahin’in duruşması Düzce 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde Şubat ayında görülecek.

‘Adaletin olmadığı yerde direnmek haktır’

Açılan davanın 644 gündür süren kesintisiz direnişinin karşısında iktidarın yıldırma çabalarından sadece biri olduğuna değinen Şahin ise, “Haksız yere ekmeğimden edenler yargı yolunu bize kapatıyor. Ama kendisi her seferinde bizi bu sopa ile tehdit ediyor. Adaletin olmadığı yerde direnmek haktır diyerek direnmeye devam edeceğim. İki yıla yaklaşan bu direniş tüm engel, gözaltı, tehdit, faşist saldırı, bu davada olduğu gibi tutuklama tehdidine rağmen Nazım Usta’nın dediği gibi el etek öpmeden, boyun eğmeden, teslim olmadan zafere kadar devam edecek”dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler