25 bin dolarının çalındığını 3 saat sonra anladı!

Esenyurt'taki bir AVM'de Mısırlı bir kadın turistin alışveriş arabasına bıraktığı çantasındaki 25 bin dolar ile takıları çalındı. Hırsızlar para ve takıları çaldıktan sonra boş çantayı tekrar alışveriş arabasının içine bıraktı. Turistin 3 saat sonra soyulduğunu fark etmesi üzerine başvurduğu polis, daha önce de benzer bir suç işlediği belirlenen şüpheli Gaye Y.'nin kimliğini güvenlik kamerasından

Yayınlanma: 09.11.2018 - 15:32
Abone Ol google-news
<video:1136144>

Esenyurt'ta 6 Ekim günü meydana gelen olayda Mısır uyruklu Dına S. polise başvurarak alışveriş arabasına bıraktığı çantasını geri aldığında içinde bulunan 25 bin dolar ve ziynet eşyalarının çalındığını fark ettiğini söyledi. Kadının şikayeti üzerine alışveriş merkezinin güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, hırsızlığın şikayetten saatler önce olduğunu tespit etti.

Önce çalıp sonra boş çantayı yerine bırakmışlar

Görüntülerdeki iki kadın ve bir çocuk hırsız, bir elbiseyle perdeleme yaparak alıveriş arabasından çantayı çalıyor. Daha sonra biraz uzaklaşarak çantayı açan kadın hırsızların, para ve takıları kendi çantalarına aktardıkları görüldü. Güvenlik kamerası görüntülerinde hırsızlar, yine aynı yöntemle perdeleme yaparak boşalttıkları çantayı alışveriş arabasına geri bırakıyor. Hırsızları fark eden mağdur kadının çocuğunun hırsızları fark ettiği ancak ne yaptıklarını anlayamadığı da görüntülerde ortaya çıktı.

Polis görüntülerden tanıyıp yakaladı

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmada, çantayı yerine bırakan kadının kimliği tespit edildi. 3 ay önce de benzer bir suçlamayla gözaltına alındığı anlaşılan Gaye Y.(21) Beyoğlu'nda düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Bu defa tutuklandı

Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüpheli ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Gaye Y. çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince bu kez tutuklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler