Ünlülerin diyetisyeni hakkındaki davada karar

'Ünlülerin diyetisyeni' olarak tanınan Şeyda Coşkun'un yargılandığı davada beraat kararı çıktı.

Yayınlanma: 13.11.2018 - 10:33
Abone Ol google-news

Ünlü isimlere diyet programları uygulamasıyla tanınan Şeyda Coşkun hakkında, “diploması olmadığı halde insanlara diyet programı uygulattığı” iddiasıyla, Sağlık Hizmetleri Kanunu’na muhalefet suçundan İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Geçen günlerde görülen davada Şeyda Coşkun, delil yetersizliği nedeniyle beraat etti



Sabah gazetesinden Atakan Irmak’ın haberine göre Coşkun, Sağlık Bakanlığı’nın kriterlerine uygun diploması olmadığı için diyetisyenler tarafından eleştiriliyordu. Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi’ne şikayet edilen Coşkun’un izinsiz ve yetkisiz sağlık hizmeti verdiği ileri sürülmüş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmıştı.

YETKİ BELGESİ YOK TANIK VAR

Şeyda Coşkun hakkında, Sağlık Hizmetleri Kanunu’na muhalefet suçundan dava açılmıştı. Şeyda Coşkun; mahkemede Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü diplomasından başka sağlık hizmeti vermeye yönelik bir yetki belgesi ortaya koyamamıştı. Kendisini yaşam koçu olarak tanıtan Şeyda Coşkun; Gülben Ergen, Hacı Sabancı, Derya Baykal, Gülşen, Derya Şensoy, Hadise ve Büşra Pekin gibi isimlerle çalıştı. Geçen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın ardından, yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle Coşkun’un beraatine karar verildi. Duruşmada, oyuncu Derya Baykal da tanık sıfatıyla ifade verdi. Derya Baykal, sekiz-dokuz yıldır tanıdığı Şeyda Coşkun’un hiçbir zaman diyetisyen olduğu iddiasında bulunmadığını ifade ederek onun sayesinde spor alışkanlığı edindiğini söyledi. Baykal, Coşkun’un kendisinin istediği yemekleri gönderdiğini ve aralarında spor aktivitesi dışında diyetisyen ilişkisi olmadığını ifade etti. Şeyda Coşkun, ünlü müşterilerine Bebek sahilinde yaptırdığı yürüyüşler ve kapılarına kadar gönderdiği diyet yemeklerle tanınıyor.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler