Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın çalışma arkadaşları: Kaygılıyız

Bu sabah yapılan operasyonla gözaltına alınan İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın çalışma arkadaşları bir açıklama yaptı. Tarhanlı’nın gözaltına alınmasını “Kaygı ve üzüntüyle öğrendik” denilen açıklamada “Hakkında verilen gözaltı ve arama kararının kişi özgürlüğü ve güvenliği ile adil yargılanma haklarına aykırı olduğu kanaatindeyiz” denildi.

Yayınlanma: 16.11.2018 - 16:10
Abone Ol google-news

İstanbul Enmiyet Müdürlüğü'nün sabaha karşı düzenlediği operasyonlarda öğretim üyeleri gözaltına alındı. Operasyonun tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın kurduğu Anadolu Kültür adlı girişime yönelik olduğu, bu kapsamda girişimin yönetiminde oldukları gerekçesiyle Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay ve Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı'nın gözaltına alındığı belirtildi.

<haber-dikey:1142651>

Prof. Dr. Turgut Tarhanlı'nın Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden çalışma arkadaşları bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle:

"İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin 16 yıldır dekanlığını üstlenen, ülkemizin önde gelen insan hakları akademisyenlerinden ve savunucularından biri olan kıymetli Dekanımız ve hocamız Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın sabah saatlerinde evinden gözaltına alınması ile başlayan gelişmeleri kaygı ve üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Bilindiği üzere ceza muhakemesi çerçevesinde, hakkında suç isnadı bulunan kişilerin öncelikle ifade vermek üzere davet edilmesi gerekmektedir. Yine gözaltı kararının verilebilmesi, soruşturma yönünden zorunluluk bulunmasına ve somut delillerin varlığına bağlanmıştır. Temel hak ve özgürlükler ile ilgili bu kuralların Hocamız bakımından da uygulanması zorunluluğuna rağmen, hakkında verilen gözaltı ve arama kararının kişi özgürlüğü ve güvenliği ile adil yargılanma haklarına aykırı olduğu kanaatindeyiz.

Sürecin, Hocamızın yıllardır savunuculuğunu yaptığı temel hak ve özgürlüklere riayet edilerek, hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde ve masumiyet karinesi ile lekelenmeme hakkı da gözetilerek sonuçlandırılmasını umuyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler