Samsun açıklarında gemi battı!

Samsun'un 77 mil açıklarında Panama bayraklı bir geminin battığına dair sinyal alınması üzerine Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bir bot ve helikopter bölgeye sevkedildi. 13 mürettebattan 7'si sağ olarak kurtarıldı. 6 mürettabatın ise cansız bedenine ulaşıldı. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

Yayınlanma: 07.01.2019 - 10:51
Abone Ol google-news

<video:1193587>


İçişleri Bakanlığı'nca Samsun açıklarında Panama bayraklı geminin battığına dair gemiden tehlike sinyali alınması üzerine arama- kurtarma çalışması yapıldığı, mürettebattan 7 görevlinin kurtarıldığı 6 kişinin ise cansız bedenine ulaşıldığını açıklandı. 

Geminin kömür yüklü olduğu ve ikiye parçalandığı öğrenildi.

Öte yandan gemiden kurtarılanların, helikopterle Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

Çarşamba Havalimanı Sahil Güvenlik Komutanlığı pistinde 9 ambulans, bir helikopter ambulans, AFAD ve UMKE ekipleri hazır bekletiliyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Samsun Valiliği'nden batan gemiye ilişkin yapılan açıklamada "Bahse konu gemide toplam 13 mürettebat olduğu bilgisi var. Kurtarma helikopterimiz 4 kişiyi sağ olarak almış, Samsun’a intikal etmek üzere olup ayrıca, 1 uçak 4 helikopter 1 arama kurtarma gemisi 1 römorkor 2 sahil güvenlik botu da arama ve kurtarma faaliyetlerine devam etmektedir." denildi.

Batan gemiden kurtarılma anları - VİDEO

<video:1193687>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler