ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'dan Türkiye açıklaması

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Türkiye ile ABD arasındaki askeri düzeydeki görüşmelerin önümüzdeki hafta devam edeceğini söyledi. Ayrıca, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyetin 5 Şubat'ta Washington'a gideceği duyuruldu.

Yayınlanma: 11.01.2019 - 16:44
Abone Ol google-news

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Türkiye ile ABD arasındaki askeri düzeydeki görüşmelerin önümüzdeki hafta devam edeceğini söyledi.

Bolton, ''Türkiye ile görüşmelerde iki taraf için de kabul edilebilir sonuçlar elde edilebilmesini umuyoruz'' dedi. Bolton ayrıca 'Türkiye ve Suriye ile durumun kötüleşmesine izin vermememiz kritik önemde' ifadelerini kullandı.

TÜRK HEYET ABD'YE GİDECEK

Ayrıca, diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyet, Türkiye-ABD Ortak Çalışma Grubu toplantıları çerçevesinde 5 Şubat'ta ABD'ye gidecek. Heyetin ABD'deki temaslarında Suriye, FETÖ ve PKK ile mücadele gibi konuların da ele alınması bekleniyor.

John Bolton geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'la bir araya gelmiş, ikilinin görüşmesinde Suriye'deki son gelişmeler masaya yatırılmıştı.

<haber-yatay:1198387,1197916,1197264,1198127>

 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler