Mahkeme Başkanı'ndan sert tepki: Sakat mısın?

Pendik’te parkta oynayan 7 yaşındaki H. D.'yi silahla ateş ederek yaralayan sanık hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunma yapan sanık, camdan çocuklara ‘Sessiz olun’ diye seslendiğini ancak silahla ateş etmediğini söyledi. Öte yandan kimlik tespiti sırasında ayağa kalkmayan sanığa mahkeme başkanı, "Ayağa kalksana sakat mısın" diyerek tepki gösterdi.

Yayınlanma: 14.01.2019 - 13:51
Mahkeme Başkanı'ndan sert tepki: Sakat mısın?
Abone Ol google-news

<video:1065674>

Pendik’te parkta oynayan 7 yaşındaki H. D.'yi yaraladığı iddia edilen iddiasıyla 23 yıla kadar hapsi istenen Barış Balcı’nın yargılanmasına başlandı. Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık cezaevinden getirilirken, sırtına isabet eden kurşunla yaralanan H.D’'nin annesi Selinay D. ve babası salonda hazır bulundu.

Mahkeme başkanından sanığa tepki

Kimlik tespiti sırasında ayağı kalkmayan sanık Barış Balcı’ya mahkeme başkanı, “Ayağı kalksana, sakat mısın’ diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine ayağı kalkan sanığa ‘yaralama’ ve ‘uyuşturucu’dan sabıkası olduğu hatırlatıldı.

“Camdan ‘Sessiz olun’ dedim”

Savunmasında mağduru tanımadığını söyleyen sanık, “Gece saat 04.30 sıralarında işten geldim, yattım. Öğlene doğru dışarıdan çocuk sesleri geliyordu, camdan çocuklara ‘Sessiz olun’ dedim ve tekrar yattım. Kurban bayramının birinci günü olduğu için ailem kurban kesimine gitmişti, evde yalnızdım. Daha sonra annem geldi beni uyandırıp, ‘bir çocuk vurulmuş sen mi yaptın? dedi. Ben de, ‘Hayır anne, sen kaldırdın beni zaten uykudan’ dedim. Kesinlikle ateş ederek mağduru yaralama ya da öldürmeye teşebbüs etmedim. Bizim evde tabanca ve tüfek yoktu” dedi. Mahkeme başkanının sanığa, “Camdaki izler ne peki” diye sorması üzerine sanık, bilgisi olmadığını söyledi.
Sanık savunmasının devamında, “Ben çocuklara sessiz olun diye ikaz ettiğim için, çocuklar camda beni gördüğü için suçlamışlardır” diyerek beraatini istedi.

“Çocuklara kızıp ateş etmiştir”

H. D.'nin babası müşteki baba sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyerek, “Ben olay günü kurban kesiyordum. Eşim aradı ve kızımın vurulduğunu ve hastanede olduğunu söyledi. Kamera kayıtlarından sanığın olayı gerçekleştirdiği anlaşıldı. Çocuklar gürültü yaptığı için çocuklara kızıp ateş etmiştir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler