Mansur Yavaş'tan vergi tepkisi

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında Kahramankazan ilçesindeki seçim bürosunun açılışını yaptı. Yavaş, köylüden faturalar yoluyla alınan verginin artırılmasına tepki göstererek, "Köyler mahalle yapıldı, sonra hepsi zulüm görmeye başladı. Gelip su saatini taktılar, Ankara’nın merkezinden aldıkları parayı aldılar" diye konuştu.

Yayınlanma: 04.02.2019 - 15:27
Abone Ol google-news

1 Nisan’da yeni bir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının hizmete başlayacağını kaydeden Yavaş, “Yeni bir yönetim gelecek ve vaatlerini yerine getirmek için uğraşacak. Yani bu seçim tamamen ‘7’den 70’e hayatınızın her safhasında olan belediye nasıl daha iyi hizmet edecek?’ meselesi. Devletin bekâsı tehlikeye düşecekmiş, biz buna izin verecek miyiz? Hayır, hep bir olup karşılarına çıkacağız. Sadece bir seçim olan ve yeni yöneticinizi seçeceğiniz 31 Mart sonrası için kendinizi tasaya sokmanıza neden yok” dedi.

‘Belediye harami değildir’

Yavaş, bütünşehir yasasıyla köylerin mahalleye dönüştürülmesine ve köylüden faturalar yoluyla alınan verginin artırılmasına tepki gösterdi. Yavaş, şunları kaydetti:

“Köyler mahalle yapıldı, sonra hepsi zulüm görmeye başladı. Gelip su saatini taktılar, Ankara’nın merkezinden aldıkları parayı aldılar. İtirazlar çoğalınca indirdiler. Oralarda belediyenin kör kuruşu yok, biz bir iki kuruş gibi sembolik rakamlar alacağız. Köylü köyünde yaşamaya devam etsin. Tarım ve hayvancılık yapsın, üretsin. Köylerde yaşanan imar problemleri çözülecek. En önemlisi bütün Ankara’nın sorunu olan asfalt katılım payı nedeniyle yaşanan problemler ortadan kaldırılacak. Belediye harami değildir. Belediye vatandaşa hizmetle mükelleftir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler