Yine görmezden geldiler

Danıştay Üyesi Muharrem Özkaya, Nakşibendi tarikatının bir kolu olan İskenderpaşa Cemaati’nin resmi internet sitesinde Esad Coşan’a ait 1994 tarihli makaleyi Twitter hesabından paylaştı. Kurul şikâyeti işleme koymadı.

Yayınlanma: 05.02.2019 - 22:20
Abone Ol google-news

Danıştay Başkanlık Kurulu, İskenderpaşa cemaatinin internet sitesinde liderleri Esad Coşan’ın bir yazısını Twitter hesabından paylaşan Danıştay üyesi Muharrem Özkaya hakkında yapılan şikâyeti işleme koymadı. Kurul, olayın yüksek hâkimlik vakarı ve şerefi ile bağdaşmayan veya hizmetin aksamasına yol açan hareketler niteliğinde bulunmadığını öne sürdü.

Danıştay Üyesi Muharrem Özkaya, Nakşibendi tarikatının bir kolu olan İskenderpaşa Cemaati’nin resmi internet sitesinde Esad Coşan’a ait 1994 tarihli makaleyi Twitter hesabından paylaştı. Cumhuriyet’in olayı 16 Ağustos 2018’de haber yapması üzerine Avukat İsmail Sami Çakmak, Özkaya hakkında Danıştay Başkanlığı’na suç duyurusunda bulundu. Danıştay Başkanlık Kurulu, 15 Ocak 2019’da şikâyeti görüştü. İnceleme sonucuna Kurul, Özkaya’nın Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine gerek görülmediğine karar verildi. Danıştay Genel Sekreteri Abdurrahman Gençbay, kararın gerekçesinde “olayın yüksek hâkimlik vakar ve şerefi ile bağdaşmayan veya hizmetin akmasına yol açan hal ve hareket niteliğinde bulunmadığı”nı bildirdi.

Tebliğ de edilmedi
Gençbay, karara karşı 7 gün içinde Başkanlık Kurulu’na itiraz edilebeleceğini kaydetti. Ancak Başkanlık Kurulu’nun kararı avukat Çakmak’a tebliğ edilmedi. Çakmak, bunun üzerine Danıştay Başkanlığı’na süre tutum dilekçesi vererek “itiraz hakkını kullanabilmesi için kararın tarafında tebliğ edilmesini” istedi. 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon