O bina daha önce sarsılmış!

Tanıklar İstanbul Kartal'da çöken 7 katlı binanın kısa süre önce sarsıldığını söyledi.

Yayınlanma: 06.02.2019 - 18:36
Abone Ol google-news

<video:1234710>

 

İstanbul Kartal'da Orhantepe mahallesi, Bankalar caddesinde 7 katlı bina çöktü. 43 kişinin ikamet ettiği çöken binada iki kişi yaralı olarak çıkartıldı. Ekiplerin enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor.

"İKİ GÜN ÖNCE SARSILDI"

Kuzenin evine misafir olarak geldiğini ve yakınlarının hala enkaz altında olduğunu söyleyen Berivan Tekgöz, "İki gün önce binanın sarsıldığını hissettim bunu söyledim hatta" dedi.

Binanın 6. katında kuzeni ve ailesinin oturduğunu ve enkazdan yara almadan kurtulduklarını belirten İlkkay Balçık ise kuzeninin, binanın daha önce sarsıldığını söylediğini ifade etti.

YAYIN YASAĞI TEPKİSİ

 Yeğeninin enkaz altında olduğunu ifade eden İsmail Ölçer, "Yayın yasağı niye, ne gizlenmek isteniliyor?" diye sordu.

<video:1234477>

 KIZILAY ÇALIŞANI YARALANDI

Bir Kızılay çalışanı çalışma sırasında duvardan düşerek yaralandı.

 

İMAMOĞLU OLAY YERİNDE

CHP'nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

 KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Çöken binayla ilgili oluşturulan kriz masasında yapılan durum değerlendirilmesine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Binali Yıldırım, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul Milletvekilleri Onursal Adıgüzel, Özgür Karabat ve Ali Şeker, CHP Kartal Belediyesi Başkan adayı Gökhan Yüksel, MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve  CHP Kartal İlçe Başkanı Muhammer Çelebi katıldı.

"1 AYDAN FAZLADIR BİNADAN ÇIKILMAYA BAŞLANMIŞ"

Enkaz altında tanıdıklarının olduğunu ifade eden bir yurttaş, bir aydan fazla bir süredir binadan yurtaşların çıkmaya başladığını belirterek,"Binada oturan yurttaşlar Belediye'ye binadan şüphelendiklerine dair şikayette bulunmuşlar. Apartmanın alt katında Murat Özdemir'e ait bir tekstil var. Binanın çökme sebebi olarak da tekstil katında kolonlarda genişletme yapılması olarak görülüyor. Tekstil sahibi de binanın durumunu fark ederek tekstilini bir hafta önce boşaltmaya başlamış. Binanın basıncından dolayı çatlayan camları yapmaya gelen iki camcıdan Volkan adındaki bir yurttaş da enkaz altında kalıyor"dedi.

<haber-dikey:11234559,1234618,1234706,1234726>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler