İzmir'de göçük

İzmir'de metro trenleri için yeraltı park istasyonu çalışmaları sırasında göçük meydana geldi. İki bekçinin göçük altında kaldığı sanılırken, arama- kurtarma çalışmalarına başlandı.

Yayınlanma: 13.03.2019 - 10:54
Abone Ol google-news

<video:1291744>

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sayıları giderek artan metro vagonlarının park ihtiyacını karşılamak için, Halkapınar Semti'nde 2 katlı yeraltı parkı yapmak için bir süredir çalışmalarını sürdürüyor. Aynı anda 115 vagonun park edebileceği, yapım çalışmaları süren tesiste bugün saat 03.00 sıralarında göçük meydana geldiği belirtildi. Şantiyede bulunan iki bekçiye ulaşılamadığı, göçük altında kaldıklarının sanıldığı belirtildi. Olayın ardından arama- kurtarma çalışmalarına başlandı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI GECE DE DEVAM EDECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi metro yer altı park istasyonu inşaatında meydana gelen göçükte, enkaz altında kaldıkları sanılan bekçiler Mehmet Çiftçi ile Mehmet Ali Yalçın'ı kurtarmak için çalışmaların gece de devam edeceği belirtildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) 15 kişi, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve çalışmaları yürüten yüklenici firmanın ekipleri, alanda göçük altında kaldığı sanılan Çiftçi ve Yalçın'ı aramayı sürdürüyor. Bölgede, gece de çalışmaların yürütülebilmesi için ışıklandırma yapıldı. Vinç ve kepçe ile sürdürülen çalışmalarda, ekipler yer yer kürek de kullanıyor.
Öte yandan, Kızılay, bölgede ayran, çorba ve pide dağıttı. Mehmet Çiftçi ve Mehmet Ali Yalçın'ın aileleri arama- kurtarma çalışmalarını endişeli ve acılı gözlerle izledi. Zaman zaman gözyaşlarına boğulan aileleri sağlık ekipleri ve yakınları sakinleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler