Yavaş'ı suçlayan Kesgin'in bir vukuatı daha: Sahte feragatname hazırlamış

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında ortaya atılan iddialarda ismi kamuoyunda duyulan ve hakkında pek çok suçtan ötürü ceza aldığı anlaşılan Kesgin'in bu kez annesinin borcunu da sahte feragatname ile kaldırmaya çalıştığı ortaya çıktı. AKP'nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki, Kesgin'i "saygın iş adamı" olarak tanımlamıştı.

Yayınlanma: 27.03.2019 - 10:31
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında ortaya atılan iddialarda AKP'nin adayı Mehmet Özhaseki'nin "saygın iş adamı" olarak tanımladığı Necmettin Kesgin'in şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek suçlamalarıyla aldığı cezalar ve çocuk istismarından yargılanmasının yanı sıra başka bir dolandırıcılık suçuna karıştığı da ortaya çıktı. 

Yerel seçimler öncesi Ankara'da Mansur Yavaş için ortaya atılan iddialarla kamuoyunun da ismini öğrendiği Necmettin Kesgin hakkında sahte senet vermek, santaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından ceza verildiği ve çocuk istismarından ötürü yargılandığı ortaya çıkmıştı.

Necmettin Kesgin'in ayrıca Ankara'da işadamı olan Dursun Turan’la ortaklık yapma bahanesi ile almış olduğu vekalet aracılığıyla Turanlar İnşaat ve Dekorasyon Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi adına sahte çekler tanzim ederek şirketi milyonlarca TL zarara uğrattığı belirlendi. Öte yandan Kesgin'in annesi Caneser Kesgin'in de başka bir dava nedeniyle 90 bin TL tutarında Dursan Turan'a ödeme yapması gerekirken, Keskin'in elindeki vekaletname ile sahte feragatname düzenlediği ve annesinin mahkeme kararıyla ödemesi gereken tutardan kurdardığı da belirlendi.

Kesgin hakkında tüm bu suçlamalar nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2018/74025 sayılı soruşturma dosyası üzerinde güveni kötüye kullanma ve dolandırıcılık suçlarından soruşturma yaptığı da belirlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler