Yırcalılar umudu yeşertmek için harekete geçti

Kolin şirketinin termik santral yapmak için binlerce zeytin ağacını bir kaç saat içinde köklediği Soma’nın Yırca Köyü’ndeki yurttaşlar, umutlarını yeniden yeşertiyor.

Yayınlanma: 08.11.2014 - 17:35
Abone Ol google-news


Danıştay 6. Dairesi’nin, Bakanlar Kurulu’nun acele kamulaştırma kararının yürütmesini durdurmasının ardından köylüler bugün, şirketin çektiği tel örgüleri söktü. Tarlalarına yeni fidanlar diken köylüler, pazartesi günü savcılığa şirket hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da söylediler.

Yırca direniyor... Zeytin fidanları dikilecek

Danıştay kararını buruk bir sevinçle karşılayan köylüler, bugün ilk iş olarak 490 dönümlük kamulaştırma sahasının etrafına Kolin tarafından çekilen tel örgüleri, traktörlerle ve alkışlar eşliğinde parçaladılar. Sökülen onlarca yıllık zeytin ağaçlarının yerine de sembolik amaçlı fidanlar diktiler. Ayrıca yargı kararını, tarlalarında pişi ve aşure yaparak kutladılar. Köy Muhtarı Mustafa Akın, kesilen 6 bin ağacın yerine daha fazlasının dikileceğini söyledi.




Ziraat Mühendisleri Odası da, bölgeye 8 bin fidan dikilmesi için ülke genelinde kampanya başlattı. Odanın İzmir şubesi üyeleri, yarın bölgeye giderek köylülere destek amacıyla dikim töreni yapacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler