MSB'den ABD'nin F-35 mektubu hakkında açıklama

Milli Savunma Bakanlığı'ndan, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'dan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a gönderilen ve Türkiye’ye S-400’ler konusunda 31 Temmuz’a kadar süre tanıyan mektuba ilişkin açıklama yapıldı.

Yayınlanma: 08.06.2019 - 22:34
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan’ın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a gönderdiği mektup ile ilgili açıklama yaptı.

<haber-dikey:1429148>

Açıklamada, “İki ülke arasındaki savunma ve güvenlik konularını kapsayan söz konusu mektupta, mevcut sorunlara stratejik ortaklık çerçevesinde ve kapsamlı güvenlik işbirliğini muhafaza edecek şekilde bir çözüm bulunması yönünde beklenti dile getirilmekte ve görüşmelere devam edilmesinin önemi ifade edilmektedir” denildi.

''TÜRKİYE'YE 31 TEMMUZ'A KADAR SÜRE TANINDI''

Mektupta, Arizona eyaletindeki Luke Hava Üssü ile Florida eyaletindeki Eglin Hava Üssünde eğitimleri devam eden 42 Türk Hava Kuvvetleri personelinin eğitimleri sonlandırılırken, personelin 31 Temmuz itibariyle üslerden ayrılmasının isteneceğinin, F-35 eğitimi için kasım ayına kadar ABD’ye gelmesi beklenen 34 Hava Kuvvetleri personelinin de seyahatlerinin iptal edileceğinin belirtildiği öne sürülmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler