Her tuğla ruhunu rahatlatıyor

Ali İsmail Korkmaz Vakfı’nın duvarlarını baba Şahap Korkmaz elleriyle örüyor.

Yayınlanma: 19.11.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

Gezi Direnişi’nde Eskişehir’de polislerin de aralarında bulunduğu eli sopalı kişilerce dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 38 günlük yaşam mücadelesinin ardından yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz için kurulan vakıfta baba Şahap Korkmaz her tuğlayı elleriyle örüyor. Annesi Emel Korkmaz, babası Şahap Korkmaz, ablaları Aylin Taktuk ve Melike Çakırkaya ile ağabeyi Gürkan Korkmaz’ın kurduğu Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV), çocuklar, engelliler, hayvanlar, doğa için projeler yürütecek. Aile, Antakya Köprübaşı’nda Ulucami arkasındaki Bedesten Sokak’ta harabe halindeki binayı kiralayarak çalışmalara başladı. İnşaat ustası baba Şahap Korkmaz, binanın tadilatını da kendisi üslendi. Her tuğlayı oğlunun hayallerini gerçekleştirmek için sevgiyle ördüğünü ifade eden Korkmaz,

“Bina harabeydi. Tuğla duvar, kalıp, sıva işinde çalıştım. Mermerleri de döşeyeceğim. Bunları yaparken birçok kişi gibi Ali’nin amcaları Suphi ve Semir, kuzenleri Okan ve Hasan da yardım etti. Zaman zaman yemek molası bile vermeden, sabahtan akşama kadar çalışmayı sürdürdüm, sürdürdük. Ali’nin bedeni belki yok, ama ruhu aramızda yaşıyor. Ve ördüğümüz her tuğlayla onun ruhu rahatlıyordu. Biz de çok büyük bir rahatlık hissediyoruz. Çünkü, orası Ali İsmail’in yapmak istediklerini gerçekleşeceği bir merkez olacak. Vakıfta, Ali’nin istediği gibi çocuk ve gençlere okuma sevdirilecek, maddi durumu iyi olmayanlara burs verilecek” diye konuştu.

Ali İsmail’in ölümüne neden olan tekmeyi atan polis Mevlüt Saldoğan’ın psikolojisinin bozuk olduğu gerekçesiyle tahliye istemesine sert tepki gösteren baba Korkmaz, “Onun psikolojisi bozulmadı. O bir katil” dedi. Gürkan Korkmaz da “İnşaat duyarlı kesimlerin katkıları, yardımlarıyla yapılıyor. Ve bina şu anda boya aşamasında. Tahminen kabası ay sonu biter. Sonra döşeme işine girilecek ama döşenmesi ihtiyaçların karşılanmasıyla ilgili bir süreci oluşturacak” diye konuştu.

Vakıf inşaatında çalışırken yorulmadığını, kardeşinin hayallerini gerçekleştirmeye çalıştıkları için onur duyduğunu vurgulayan Korkmaz, “İnandığınız bir amaç için uğraşıyorsunuz. Her çabanızla Ali İsmail’in ölümsüzleştiğini bildiğiniz için bu size bir nebze de olsa güç veriyor. Vakfı kurarken çıkış noktamız, ‘Ali İsmail yaşıyor olsaydı neler yapardı’ oldu. O toplum yararına çalışma yapar ve bunun kurumsal nitelikli kimlik kazanmasını isterdi. Onun bu düşüncesini vasiyet olarak kabul ettik ve onun gibi düşünen binlercesini yaratmak istedik” dedi.

(alikev.org)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon