Kurtuluşun işaret fişeği

İhtilal bildirgesi, Kurtuluş Savaşı’nın manifestosu ve ulusal egemenliğin yolunu açan cumhuriyetin belgesi olarak tanımlanan Amasya Genelgesi’nin 12 Haziran 1919’da yayımlanışının 100. yıldönümü nedeniyle Saraydüzü Kışlası’nda tören yapılacak.

Yayınlanma: 22.06.2019 - 14:33
Abone Ol google-news

 Saat 10.00’da gerçekleştirilecek törende Saraydüzü Kışla binası önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulacak, saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okunacak. Temsili olarak Milli Mücadele meşalesi yakılacak. Törende Amasya Genelgesi’nin sekiz maddesi okunacak. Törenden sonra Sivas Devlet Tiyatrosu sanatçıları Saraydüzü Kışla Binası’nda Amasya Genelgesi’nin hazırlanması sürecini canlandıracaklar. Etkinliğin devamında Prof. Dr. Serpil Sürmeli “Amasya Genelgesi ve Milli Mücadele” konulu bir konferans verecek. Aynı günün akşamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Türk Dünyası Müzik Topluluğu, Yavuz Selim Meydanı’nda bir dinleti gerçekleştirecek. Aynı günün akşamında sanatçı Kıraç saat 20.30’da 12 Haziran Stadyumu’nda bir konser verecek.

Nazan Moroğlu

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Koordinatörü Nazan Moroğlu , Amasya Tamimi’nin 100. yılı dolasıyla bir açıklama yaptı. Amasya Tamimi’nde yer alan “Yurdun bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı tehlikededir. İstanbul’daki hükümet üzerine aldığı sorumluluğun gereklerini yerine getirememektedir. Ulusun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararlılığı kurtaracaktır” ifadelerine yer verilen açıklamada, “Günümüzde ne yazık ki, Cumhuriyetimizin kurucu ilkelerinden geriye gidiş hızlanmıştır.

Demokrasiden, laiklikten, hukukun üstünlüğünden, kadın erkek eşitliğinden geriye gidişten, yine ulusun azim ve kararlılıkla verdiği mücadele ile kurtulacağız” vurgusu yapıldı. ‘Yeniden ulusal uyanışa ihtiyaç var’ Bir millet var olma mücadelesi kadar, o mücadelenin değerlerine sahip çıkabilme yetisiyle destanlaşır. Emsalsiz birlik beraberliğimizin her koşulda devamı temennisiyle Milli Mücadelemizin 100.Yılını kutluyor, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızı canından aziz bilen tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler