Ayşe Öğretmen için mahkemeden karar

Bir televizyon programında kullandığı 'çocuklar ölmesin' ifadesi nedeniyle ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla yargılanan Ayşe Çelik hakkında yerel mahkeme kararını açıkladı.

Yayınlanma: 26.06.2019 - 11:38
Abone Ol google-news

<video:1457440>

Bir televizyon programında ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı iddiasıyla mahkum edilen ve daha sonra Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar verilerek tahliye edilen öğretmen Ayşe Çelik’in duruşması Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yeniden görüldü. Savcı, AYM kararını esas alarak Çelik’in beraatini talep etti. Mahkeme heyeti ise Çelik’in beraatine karar verdi. Çelik, beraat kararının ardından yaptığı açıklamada “Sözlerimizin her zaman arkasında olduk. Sözlerimiz bizim onurumuzdur. Her zaman her yerde yineleyeceğim; Çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın. Hiçbir çocuğun saçının bir teline bile zarar gelmesin” dedi. 
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’sinde görülen duruşmaya Ayşe Çelik, avukatları ve CHP eski İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı katıldı.

‘Çocuklar ölmesin’

Çelik, mahkemeye sunduğu yazılı savunmasında kendisinin bir sanık olarak görmediğini belirterek, “Kendimi iç sesini dinleyen, vicdani sorumluluk duyarak mağduriyetleri dile getiren fakat bir kısım medya eliyle mağdur edilmiş bir olarak görüyorum. Bu nedenle ben savunma yapmıyorum beyanda bulunuyorum. Nice kuzu ile kurt hikayesi vardır. Kuzu masumiyeti, kurt ise art niyetli muktediri işeret eder bu hikayelerde. Derenin aşağısında su içen kuzuya, derenin yukarısında bulunan kurdun ‘neden suyumu bulandırıyorsun’ demesine benziyor velhasıl halimiz. Kuzunun ne cevap vereceğinin bir önemi yoktur. Maksat kuzuyu yeme ve familyasına mesaj vermektir esasen. Bu dava ile de maksat hasıl olmuş galiba. Kuzu yenmiş familyaya mesaj verilmiştir” dedi Çelik, şöyle devam etti; “Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, insanlar ağlamasın.”

‘AYM kararı gözetilerek...’

Cumhuriyet savcısı verdiği mütalaasında, “Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının bağlayıcılığı da nazara alınmak suretiyle sanığın üzerine atılı suçtan beraatine karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur” dedi. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, daha önce verilen mahkumiyet kararını tüm sonuçları ile ortadan kaldırdı. Mahkeme heyeti, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali olduğuna dair tespitini de gözeterek Çelik’in suç teşkil etmeyen eyleminden dolayı beraatine karar verdi.

‘Sözlerimin arkasında oldum’

Duruşmadan sonra açıklama yapan Ayşe Çelik, geç verilmiş bir karar olduğunu belirterek “Bugüne kadar bana destek çıkan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Ben kendimi şanslı olarak görüyorum. İçerde tutuklu olan 700’ün üzerinde bebek mahkum var. Ve sayısını bilmediğim annesinden babasından ayrı çocuklar var. Bebeklerin annelerine kavuştuğunu duyduğum an kendimi gerçekten özgür hissedeceğim. Biz kimseden bir şey dilenmedik. Direnerek kazandık. Sözlerimizin her zaman arkasında olduk. Sözlerimiz bizim onurumuzdur. Her zaman her yerde yineleyeceğim; Çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın. Hiçbir çocuğun saçının bir teline bile zarar gelmesin” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler