Sıra okul ve hastanelere geldi

Maliye'ye vergi borcunu kapatmak için ilçedeki camilerin arazilerini Hazine’ye devreden Üsküdar Belediyesi şimdi de hastane ve okul arazilerini elden çıkarıyor.

Yayınlanma: 23.11.2014 - 14:18
Abone Ol google-news

Üsküdar Belediyesi Maliye hazinesine vergi borcunu kapatmak için 2 adet hastane 2 adet de okul arazisi olmak üzeri toplam 4 arazinin devri için verdiği teklif Üsküdar Belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi.

Araziler toplamda 20 milyon 834 bin 788 lira  değerinde. Arazilerin  devrine itiraz eden CHP meclis üyesi Erdal Tüfekçi geçtiğimiz ayın başında Bosna Hersek’teki Üsküdar Belediyesi’nin Kardeş Belediyesi Zenica Belediyesi’ne park düzenlemesi ve ambulans temini için 360 bin lira yardım yapıldığını belirterek “Okul hastane arazileriyle borç kapatıyorlar. Zenica Belediyesi’ne para yardımında bulunuyorlar. Bu nasıl iş” diye isyan etti.

Üsküdar Belediyesi, bütçe görüşmelerinde usüle uygun oylama yapmadığı için geçtiğimiz günlerde olağanüstü toplanarak bütçe oylamasını tekrar gerçekleştirdi. Belediye gündeminde bütçe görüşmeleri dışında bir de belediyenin vergi borcunu kapatmak için verilen teklif oylandı. Teklifte belediyenin vergi borcunu kapatmak için Çengelköy’de 2 sağlık tesisi, 1 mesleki ve teknik öğretim tesis alanı, Altunizade de 1 adet ortaöğretim tesis alanının devredilmesi istendi. Teklifte göre 20 milyon liralık borç karşılığında toplam 13 bin 500 metrekarelik arazi devredilecek.

Üsküdar Belediyesi’nde yapılan toplantıda teklif CHP’lilerin ret oyuna karşı AKP’lilerin oyuyla kabul edildi. Kardeş belediyeye 360 bin lira Karara itiraz eden CHPli meclis üyesi Erdal Tüfekçi kasım ayının başındaki belediye meclis toplantılarında Bosna Hersek Cumhuriyeti’nde yer alan Üsküdar’ın kardeş belediyesine doğal afetten zarar gören Zenica Parkı’nın yeniden düzenlenmesi için 300 bin, ambulans temini için de 60 bir türk lira bütçeden yardım yapıldığına dikkat çekti.

Tüfekçi söz konusu yardımın bir önceki dönem AKP Üsküdar ilçe başkanı Sinan Aktaş ve AKP eski Üsküdar ilçe başkan yardımcısı Ömer Saraç’ın sözüyle yapıldığını belirterek “Paramız yok ama gidip AKP İlçe başkanın sözüyle nakit yardım yapıyoruz. Sonra borcumuzu kapatmak için okul, hastane arazisi satıyoruz” dedi.

Üsküdar Belediyesi geçtiğimiz yıl da Amine Hatun Camisi,  Alvarlızade Camisi, Bağlarbaşı Huzur Camisi ve Çengelköy’deki Bahçelievler Camisi’nin arazilerini hazineye devrederek 7 milyon 370 bin 571 liralık borcunu sildirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler