Kulaç kulaca bir İSTANBUL masalı

Dile kolay, tam 31 yıl olmuş. İstanbul’da Anadolu’dan Avrupa’ya ilk kulaçlar atılalı. Evet, Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın 2019 serisi dün Kanlıca’yla Kuruçeşme arasındaki 6.5 km’lik parkurda gerçekleşti.

Yayınlanma: 21.07.2019 - 21:59
Abone Ol google-news

1200’ü yabancı 2 bin 400’ü aşkın spor tutkunu çala kulaç geçti bir kıtadan ötekine. Birkaç saatliğine de olsa İstanbul’un incisinde gemiler durdu, kirlense de maviliğini hâlâ koruyan sular; martılar, balıklar ve yüzücülere kaldı.

Suda kriz değil dostluk
İlgi büyüktü bu yılki orgganizasyona; ne yalan söyleyelim TMOK yönetimi ve başkan Prof. Dr. Uğur Erdener’in katkıları büyüktü. Keza Spor Bakanlığı’nın da. Bir ricayla Çin Spor Bakanı Gou Zhong Wen gelmişti 9-10 saatlik uçuşu göze alıp. 5 kıtayı yüzerek geçen Marcos Diaz ise bu kez karadan destek oluyordu yüzücülere. Neredeyse her milletten insan vardı. Ruslar, İngilizler, Moldovalılar, Koreliler, Amerikalılar, İsrailliler, İtalyanlar; bir an için S-400, F-35 vb. krizleri unutup suda birbirlerine destek oldu finişi görebilmek için. Engelli yüzücüler de bu yılın şeref konuklarıydı. Güneydoğu’da ayağını kaybeden de vardı engelliler takımında, kazada kolunu yitiren de. Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, TMOK Başkanı Uğur Erdener ve yabancı konukların verdiği start sonrası hedefe yüzdü binlerce kişi. Suyu, daha doğrusu akıntıyı iyi bilip denk getiren Ilgın Çelik kadınlarda, Melikşah Düğen erkeklerde 40’lı dakikalarla birinciliği yakalayacaktı.
Boğaz’da iyiliğe kulaç
İyilik için yüzenler de Samsun, Boğaziçi Yüzme Yarışı’na renk kattı. Gönüllü yüzücüler Alp Fındıkoğlu, Deniz Gemalmaz, Ömer Gencal, Novo Nordisk’in katkılarıyla katıldıkları maratonda hemofili hastalarının eklem sağlığı için yüzmenin faydasına dikkat çekti. 6.5 kilometreyi yüzeyim derken ters akıntıya yakalananlar da vardı, Kuruşeçme açıklarında birbirlerine, “Tutun da soluklan” diyenler de... Kıyı ise tam bir festival havasını yaşadı. Sudan çıkanlara havlu ve sıvı takviyesi yapılırken, rahatsızlananlar da ilkyardım hizmeti aldı.

KÜRSÜYE ÇIKTILAR
Kadınlar: 1. Ilgın Çelik (47.19), 2. Hilal Zeynep Saraç (47.26), 3. Şira Nur Eroğlu (50.09)

Erkekler: 1. Melikşah Düğen (48.28), 2. Efe Erduran (48.32), 3. Artur Artamonov (48.53)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler