İBDA-C bu kez salonda

İBDA- C hareketinin kurucusu Salih Mirzabeyoğlu dün akşam Haliç Kongre Merkezi’nde büyük bir kalabalık önünde konferans verdi. Toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Mirzabeyoğlu, konuşmasının başlarında, “Şu anda uzaktan zihin kontrolüyle beni etkilemeye çalışıyorlar, ağzımdan fevri bir söz çıkarsa bilin ki o söz benim değil” dedi.

Yayınlanma: 29.11.2014 - 22:21
Abone Ol google-news

İBDA-C hareketinin kurucusu ve ideologu Salih Mirzabeyoğlu dün akşam Haliç Kongre Merkezi’nde çok büyük bir kalabalık önünde bir konferans verdi. Mirzabeyoğlu’nun günlerdir sokaklara konmuş ışıklı ilanlar ve ana akım gazetelerde tam sayfa ilanlarla duyurulan konferansı tahmin edilemeyecek kadar büyük bir kalabalık önünde gerçekleşti. Konferansı Haliç Kültür Merkezi’nin büyük ve görkemli salonunu sıra aralarına kadar dolduran kalabalığın bir o kadarı da salon dışındaki sinevizyon ekranlarından izledi. Konferansı izlemek üzere Haliç Kongre Merkezi’ne akan kalabalığın yarısından daha fazlası kadınlardan oluştu.

Toplantı başlamadan önce bir özel bölüme alınan gazetecilere Mirzabeyoğlu’nun tanışmak ve teşekkür etmek üzere geleceği bildirildi. Bir süre sonra ise Mirzabeyoğlu’nun biraz gecikeceği, çünkü şu anda, Haliç Kongre Merkezi’ndeki çalışma odasında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmekte olduğu açıklandı. Görüşme talebinin cumhurbaşkanının isteği üzerine gerçekleştiği de bilgi olarak gazetecilere aktarıldı. Daha sonra gecikmeli olarak gazetecilerin yanına gelen Salih Mirzabeyoğlu ise görüşme talebinin “Karşılıklı talep ve rıza” ile gerçekleştiğini söyledi.

Salonda sadece üç kişinin büylk boyutlu fotoğrafları asılmıştı. Sırasıyla Necip Fazıl Kısakürek, Kürt kökenli, Nakşibendi tarikatının sembol isimlerinden Abdülhâkim Arvasi Üçışık ve Salih Mirzabeyoğlu.

Konuşmadan önce kendini “Herkes İçin Adalet” platformu olarak adlandıran kuruluşun hazırladığı bir belgesel gösterildi. Oldukça profesyonel hazırlanmış belgesel bütünüyle doğumundan bugüne Salih Mirzabeyoğlu’nun hayat hikâyesi üzerine kurulmuştu.

Belgeselin ardından toplantının sunuculuğunu üstlenen “Yeni Devir Hukukçular Derneği” yöneticisinin “Tarihi an geldi. Şimdi sizlere müjdelerin müjdesi, İBDA mimarı Salih Hacımirzaoğlu bir fikir ziyafeti sunacak” sözleriyle Mirzabeyoğlu sahneye geldi. Bütün salon ayağa kalktı ve sağ ellerinin baş ve işaret parmaklarını açarak verdikleri İBDA selamının yanı sıra “Kumandan nerede biz oradayız” sloganı ile liderlerini selamladılar.

Sakin bir sesle ve ön tarafı çiçeklerle süslenmiş bir masanın ardında oturarak konuşmasına başlayan Salih Mirzabeyoğlu konuşmasının hemen başlarında, daha önce de medyaya yansımış olan şikâyetini yineledi ve “Şu anda sizlere hitap ederken telegram metoduyla beni etkilemeye çalışıyorlar. Telegram biliyorsunuz uzaktan zihin kontrolü demektir. Konuşmam sırasında ağzımdan fevri bir söz çıkarsa bilin ki o söz benim değil, zihnimi uzaktan yönetmek için saldıran telegramcıların sözüdür” diye bir uyardı. Bu sözler salondan güçlü bir “yuh” protestosu ile karşılandı. Ancak salonun “Telegramcılar”a yönelttiği bu protestoyu Mirzabeyoğlu bir el hareketi ile durdurdu ve “Bana bırakın, ben onlarla mücadele ederim” dedi.

Mirzabeyoğlu’nun ses düzenindeki sorunlar yüzünden tam olarak işitilmeyen konuşmasının yaklaşık 15. dakikasında İBDA görevlileri masaya bir cep telefonu ve bir kulakık getirdiler ve bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Telefonun öteki ucunda halen Paris’te bir hapishanede yatmakta olan ve bir süre önce İslamı seçtiğini ve İBDA-C saflarına katıldığını açıklamış olan İliç Ramirez Sanchez adlı ancak kamuoyunda “Çakal Carlos” olarak tanınan ünlü terörist vardı. Carlos sonunda bütün salondan duyulabilen bir sesle izleyicileri İngilizce cevapladı.

Gazetemiz baskıya girdiği sırada İBDA-C’nin kurucusu, teorisyeni, ideoloğu, önderi ve komutanı gibi sıfatları kendinde toplayan Salih Mirzabeyoğlu’nun konuşması devam ediyordu...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler