Öğrenciler Millet Bahçesine karşı forumda buluştu: Söz hakkı üniversitelerindir

Forumda buluşan öğrenciler, "Biz Yıldız teknik Üniversitesi öğrencileri ve mezunları olarak, öğrencilerin öncelikli problemlerini ve ihtiyacının karşılanması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 04.08.2019 - 22:59
Öğrenciler Millet Bahçesine karşı forumda buluştu: Söz hakkı üniversitelerindir
Abone Ol google-news


Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’ne yapılacak olan Millet Bahçesi’nin 5 Eylül’de ihaleye çıkacağı bilgisi üzerine tepki gösteren öğrenciler,  “Millet Bahçesi’ne karşı forum”da buluştu.

Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda gerçekleşen forumda çözüm önerilerini tartışan ve millet bahçesinin üniversiteyi rant alanına çevireceğini belirten üniversiteliler, “Söz hakkı üniversitelerindir” dedi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerinin de destek verdiği forumda konuşan CHP PM Üyesi Pınar Uzun, Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olduğunu belirterek, “17 yıllık iktidarın ve bu yozlaşmış ideolojinin yarattığı gerici, rant odaklı ve üniversiteleri millet bahçesi başlığı altında büyük projelerin gerçekleştiği bir rant merkezine dönüştürmelerini doğru bulmuyoruz. Biliyoruz ki, biz millet bahçesine dönük ihaleler, kesinlikle yandaşların, siyasi mekanizmaya teması olan, sermaye sahiplerinin giderek zenginleşmesinin nedenlerini barındıran projeler. Biz Yıldız teknik Üniversitesi öğrencileri ve mezunları olarak, öğrencilerin öncelikli problemlerini ve ihtiyacının karşılanması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

<haber-yatay:1515950>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler