Erdoğan, harekat için tarih verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayınladığı bayram mesajında, "Ağustos'ta zaferlerin halkasına yenisini ekleyeceğiz" ifadesini kullandı.

Yayınlanma: 10.08.2019 - 11:09
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Tüm İslam aleminin bayramını tebrik etti. Malazgirt Zaferi, Mercidabık Seferi, 30 Ağustos ve Kıbrıs Barış Harekatını hatırlatan Erdoğan, ağustos ayının Türk tarihinde zaferler ayı olduğunu vurgulayarak terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

Türkiye'nin sınırları boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna ilk vurulan darbe olan Fırat Kalkanı Harekatı'nın da 1 Ağustos'ta başladığını belirten Erdoğan, "İnşallah bu Ağustos'ta da tarihimizin zaferler halkasına bir yenisini daha ekleyeceğiz" dedi. 

Türkiye'yi durdurmaya çalışanların hüsrana uğratılacağını söyleyen Erdoğan, "Ülkemizi terör örgütlerinin saldırılarından ekonomik tuzaklara kadar nice sinsi yöntemle durdurmayı planlayanları önümüzdeki dönemde de hüsrana uğratmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı dolayısıyla uzun yola çıkacak olan sürücüleri de uyaran Erdoğan, "Yollara çıkan tüm vatandaşlarımızdan emniyet kemerlerinin ses getirmesini, trafik kurallarına titizlikle riayet etmelerini istiyorum. Yüreklere acı salmamak, bayram sevincimize gölge düşürmemek için hep birlikte daha dikkatli, sorumlu davranalım." dedi.

"Fırat'ın doğusuna gireceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada "Fırat'ın doğusuna gireceğiz" demişti. Erdoğan, "Afrin'e, Cerablus'a, El-Bab'a girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya ve ABD ile paylaştık. Biz bir yere kadar sabrederiz. Bu sabrın da bir süresi var" ifadelerini kullanmıştı.  

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler