Son 4 ayda 3 ambulans yandı

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Türkiye’de yaşanan ambulans yangınlarına yönelik bir rapor hazırladı.

Yayınlanma: 13.08.2019 - 23:23
Abone Ol google-news

2014 yılından bugüne kadar gerçekleşen ambulans yangınlarını mercek altına alan Taşcıer, ambulans yangınlarının neredeyse her yıl yaşandığına işaret etti. Son 4 ay içerisinde 3 ambulans yangını gerçekleşti. Son 5 yılda yaşanan toplam 12 ambulans yangınında ise biri üç aylık bebek olmak üzere toplam iki kişi hayatını kaybetti. Yangınların Gümüşhane, Malatya, Adana, İstanbul, Batman, İzmir, Diyarbakır, Burdur ve Antalya’da olduğunu belirleyen Taşcıer, söz konusu ambulans yangınlarının genellikle oksijen tüplerinden kaynaklandığını ifade etti.

‘Tüm ambulanslar incelenmeli’
CHP’li Taşcıer, son 5 yıl içerisinde 2018 yılı hariç her yıl ambulans yangını yaşandığını, yangınların önüne bir türlü geçilemediğini ifade etti. Ambulans yangınlarının araştırılması ve engellenmesi amacıyla TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi; Sağlık Bakanlığı’na da soru önergesi verdiğini kaydeden CHP’li Taşcıer, şunları dile getirdi:
“Ambulans yangınları bir an önce önü alınması gereken ve yeni can kayıplarının engellenmesi gereken bir vakadır. Hizmette bulunan tüm ambulansların baştan sona incelenmesi, kontrollerin daha sık yapılması ve kontrol prosedürlerinin iyileştirilmesi, sağlık personellerine gerekli eğitimlerin verilmesi gerektiği ortadadır. Vakaların devam etmesi, bir ihmali gözler önüne sermektedir.” 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler