Memur-Sen'den zam açıklaması: Bütçenin gerekçe gösterilmesini istemiyoruz

3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisini ilgilendiren 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamındaki görüşmelerde, Kamu İşveren Heyeti 2020 yılı ilk 6 ay için yüzde 3,5, ikinci 6 ay için yüzde 3, 2021 yılı için yüzde 3, ikinci 6 ay için yüzde 2,5 oransal artış önerdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın teklifin ardından, "Yeni bir teklif bekliyoruz. Bu teklifi yok sayıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yayınlanma: 16.08.2019 - 16:13
Abone Ol google-news

<video:1536136>

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5'inci Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamındaki 4'üncü toplantı öncesi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının girişinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hizmet kollarının taleplerinin görüşülmesinin tamamlandığını belirten Ali Yalçın, bugün genel tekliflere ilişkin görüşmelerin yapılacağını söyledi.

Bugünkü görüşmede hükümetin kendilerine zam teklifini sunacağını anımsatan Yalçın, şunları kaydetti: "Süreç sadece rakam ve oranlar üzerinde sınırlı tutulmamalı. Herkes düzgün bir teklifin gelmesini bekliyor. 'Makul ve makbul bir teklifi bekliyoruz' demiştik. Bütçe disiplini gibi kavramların gerekçe gösterilmesini istemiyoruz. Sunulacak teklif kamu görevlilerini memnun etsin."

MEMUR-SEN YÜZDE 8+7 TALEP ETMİŞTİ


Toplu sözleşme masasında 11 hizmet kolunun tamamıyla yetkili konfederasyon olan Memur-Sen, taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu.

4'ÜNCÜ TOPLANTI BAŞLADI

Bu arada hükümet ve memur sendikaları, 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında dördüncü kez toplandı.

HÜKÜMET ZAM TEKLİFİNİ AÇIKLADI 

Hükümet memur ve memur emeklilerine 2020 yılı için yüzde oranında zam teklifinde bulundu.
Hükümet ve memur sendikaları arasındaki zam pazarlığı sona erdi. Hükümet memurlara ne kadar zam yapılacağını duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk'tan önemli açıklamalar;

* 5. dönem toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili doğru noktaya geldik. 1 Ağustos'ta başlattığımız müzakerelerin 11. günündeyiz. Kamu görevlilerimizin tamamına ve 11 hizmet koluna ilişkin mali durumları kapsamakta. 800'ü aşkın talep iletildi. Komisyonumuz bu talepler üzerinde yoğun çalışmalar gerçekleştirdi.

* Bundan sonraki sözleşmelerde süreçler daha hızlı olacak. Dijital olarak gerçekleştireceğiz. 9 Ağustos'taki toplantımızda talepleri yetkili sendika başkanlarından dinledik. Dün 5 hizmet kolu ile ilgili yetkili sendikalarının başkanlarından taleplerini dinledik.

* Kamu personelinin bütçedeki artan payına rağmen kamu çalışanlarının yanında oldu.

MEMUR-SEN TEKLİFİ REDDETTİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teklifle ilgili olarak "Bu makul değil malul bir teklif " dedi.

MEMURLAR NE TALEP EDİYORDU?

Toplu sözleşme masasında 11 hizmet kolunun tamamıyla yetkili konfederasyon olan Memur Sen, taban aylığa seyyanen 200 lira, ilk yıl yüzde 8+7, ikinci yıl yüzde 6+6 zam ve birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı talebinde bulunmuştu.

Türkiye Kamu-Sen ise taban aylığa seyyanen 600 lira, ilk yıl yüzde 10+10, ikinci yıl yüzde 8+8 zam ve her iki yıl için yüzde 3 refah payının yanında memurlara da bayram ikramiyesi ödenmesini talep etmişti.

Pazarlık masasının diğer üyesi KESK, 2020 için toplam yüzde 38 artış, 2021 yılı için de 2020 enflasyonu artı 3 puan refah payı istemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler