Gökçek’in imamları

15 Temmuz darbe girişimi sonrası ABD’ye kaçtığı tespit edilen Kılıç ve Uçar uzun yıllar Gökçek’le çalışmış

Yayınlanma: 19.08.2019 - 00:06
Abone Ol google-news

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, belediyede uzun yıllar birlikte çalıştığı bürokratlarının “FETÖ imamları olduğu” ortaya çıktı. Gökçek’in başkan olduğu dönemde Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olan Kamil Kılıç ile Mali Hizmetler Daire Başkanı olan Hasan Uçar’ın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ABD’ye kaçtığı tespit edildi. Ayrıca Uçar’ın 15 Temmuz sonrasında da belediyede görev yaptığı belirtiliyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası “FETÖ’nün Ankara’daki imamlarından” olduğu ortaya çıkan Kamil Kılıç ve Hasan Uçar’ın, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le uzun yıllar görev yaptığı ortaya çıktı. Gökçek’in belediye başkanı seçildiği 1994 yılında belediyede çalışmaya başlayan Kılıç’ın, 17-25 Aralık sonrasında da “genel sekreterlik” görevine 4 ay daha devam ettiği belirlendi. 2014’teki yerel seçimlerde de aktif görev aldığı ileri sürülen Kılıç’ın, “Ankara’daki FETÖ yandaşı işadamları ve müteahhitler ile belediye arasında da köprü görevi gördüğü” ifade ediliyor. Ayrıca eski Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz’ın da “Kılıç öncülüğünde oluşan bir grup iş insanına, Etimesgut’ta büyük değer taşıyan Bağlıca’daki bir bölgeyi vermeyi reddettiği için kumpasa uğradığı ve bu nedenle 8.5 ay hapis yattığı” belirtiliyor.

Kasa da imamda(ymış)!

Gökçek döneminde, “belediyenin bütçesini kontrol eden” Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nın başındaki Hasan Uçar’ın da yine “FETÖ’nün Ankara’daki imamlarından” olduğu ifade ediliyor. Belediyede 2004 yılında göreve başlayan Uçar’ın da Kılıç gibi 17-25 Aralık sonrasında belediyedeki görevine devam ettiği ve 4 ay sonra Fen İşleri Daire Başkanlığı bölümünde görevlendirildiği kaydediliyor.

ABD’ye kaçtılar
“FETÖ’nün etkin isimleri” olarak yıllarca belediyede kritik görevlerde yer alan Kamil Kılıç ve Hasan Uçar’ın, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından ABD’ye kaçtığı belirlendi. Kılıç ve Uçar’ın hâlâ yurtdışında oldukları da ediliyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler