Cumhuriyet belgeleri açıkladı, Pakdemirli yine ağız değiştirdi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Cumhuriyet'in manşetine taşıdığı yangın söndürme uçakları ile ilgili 'elverişli' raporları hakkında konuştu. Daha önce uçakların uçuşa elverişli olmadığını iddia eden Pakdemirli bugün ise "Hükümetimize siyasi saldırı var" diyerek THK'nin verdiği sertifikaların hiçbirine güvenmediğini belirtti.

Yayınlanma: 22.08.2019 - 10:12
Cumhuriyet belgeleri açıkladı, Pakdemirli yine ağız değiştirdi
Abone Ol google-news

<video:1544219>

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin konuşmasından satır başları: 

<haber-dikey:1544362,1543671,1544399>

"Kim uçmak istiyorsa uçsun bunlarla. Bu iş çocuk oyuncağı değil. Biz ihaleyle bu tarz servisleri kurumlara veren; THK, özel şirket kim olursa... Biz devletiz. Onlar istedi açıkladı diye biz bir şey yapacak edecek de değiliz.

Ama benim teşkilatım bunlarla uçmak istemiyor, nokta. Ben bu uçağa binmem diyorlar. 'Beni memuriyetten atın ben yine de binmem' Yani bu uçaklar emniyetli olarak addedilmiyor. Hele ki bu saatten sonra. Devletin bir bakanı biz bu uçakları emniyetli bulmuyoruz demiştir.

El altından 20 tane uçağımız var diyorlar. Hani neredeymiş bu 20 uçak? 6 tane hangarda. 3 tanesinin motoru yok. Trajikomik bir tiyatroyla karşı karşıyayız. Bunun geri planında hükümetimize bir siyasi saldırı var. Herhalde gerekli kurumlar dikkate alacaktır diye düşünüyorum.

Sivil havacılık Mali problemlerden dolayı THK'nın damgaladığı sertifikaların hiçbirine güvenmiyorum. Ben tam tamına 30 yıllık pilot olarak güvenmiyorum.

Bu hurda uçaklara 85 milyon euro para vermişiz. Bu sene 4 milyon euro vermedik diye mi oluyor? Almak zorunda mıyız? İşimize yaramıyor, orman teşkilatımız uçmak istemiyor.

Ne yazık ki THK siyasetin oyuncağı olmuş durumdadır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler