Metrobüste cinsel saldırı zanlısına tahliye protesto edildi

İstanbul’da, metrobüste bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Fatih Özdemir bugün yapılan ilk duruşmada tahliye edildi. Tahliye kararına tepki gösteren kadınlar, Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması yaptı. Fatih Özdemir tarafından tacize uğrayan N.C., “Kadınlar için ne kadar zor olduğunu o davaya gidince anladım, karşı tarafın avukatlarının psikolojik baskısına maruz bırakıldım. Adam gözümün önünde tahliye edildi. Bu adamın dışarda olması hepimiz için birer tehlike. Benim sizden istediğim o videoyu daha fazla yayınlamanız ve bu davanın emsal olmasıdır” dedi.

Yayınlanma: 23.08.2019 - 20:21
Abone Ol google-news

<video:1361230>

 
<haber-dikey:1546414>
 
İstanbul’da geçtiğimiz Nisan ayında metrobüste bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Fatih Özdemir bugün yapılan ilk duruşmada tahliye edildi. Tahliye kararına tepki gösteren kadınlar, Kadıköy Süreyya Operası önünde “Adalet Biziz” diyerek basın açıklaması yaptı.

“POLİSİN DELİL KARARTTIĞINI GÖRDÜK''

Grup adına basın açıklamasını okuyan Irmak Erkok, konuşmasına Emine Bulut’un eski kocası tarafından öldürülmesine isyan ederek başladı. Erkok, “Bugün Emine Bulut’un ölmek istemiyorum feryadını duyarak güne başladık. Ardından bu tahliye haberiyle beraber geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan dava sürecinde polisin delil kararttığını, avukatların ağır psikolojik şiddetini, metrobüste birinin boşalmasının hafif bir suç kabul edildiğini gördük. Ortada tacize uğrayan bir kadın varken, apaçık bir video, çelişkili sanık beyanları, sperm bulgularının olmasına rağmen, saldırgan tahliye edildi. Bizler bu sistemde, sürekli tehdit altında olduğumuzu, hukukun, yargının, polisin, medyanın biz kadınları korumadığını farkındayız. Sisteminizi yıka yıka, ataerkililiğin başına vura vura, adaleti getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“GÖZÜMÜN ÖNÜNDE TAHLİYE EDİLDİ''

 Fatih Özdemir tarafından tacize uğrayan N.C., “Tanımlamalarında yavaş yavaş değişmesi gerekiyor, mağdur olduğumu düşünmüyorum. Çünkü, beni taciz edenin mağdur olacağı bir dünya hayal ediyorum. Kadınlar için ne kadar zor olduğunu o davaya gidince anladım, karşı tarafın avukatlarının psikolojik baskısına maruz bırakıldım. Adam gözümün önünde tahliye edildi. Bu adamın dışarda olması hepimiz için birer tehlike. Benim sizden istediğim o videoyu daha fazla yayınlamanız ve bu davanın emsal olmasıdır. Benim sesim sizlerin sesi” dedi.

Kadınların hep bir ağızdan attıkları “erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” sloganın ardından basın açıklaması sonlandırıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler