Kuzey Irak'tan acı haber: 3 şehit

Milli Savunma Bakanlığı Kuzey Irak'taki gerçekleştirilen Pençe-3 operasyonunda çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğunu 7 askerin ise yaralandığını duyurdu.

Yayınlanma: 25.08.2019 - 13:11
Abone Ol google-news


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Irak kuzeyinde devam eden Pençe-3 harekatında PKK’lı bölücü teröristlerle çıkan çatışmada üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, yedi kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilmiştir. Bölgede operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz" denildi.

SİNAT-HAFTANİN BÖLGESİNDE YAPILIYOR

Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin bölgesinde Pençe-3 Operasyonu 23 Ağustos'ta başlamıştı. Operasyon, hava kuvvetleri uçakları, SİHA'lar ve fırtına obüsleriyle destekleniyor.  Milli Savunma Bakanlığı operasyonunun amacını şöyle açıklamıştı: "Operasyon, hudut güvenliğini ileriden sağlamak, Sinat-Haftanin bölgesinde bulunan teröristleri ve kullandıkları mağara, sığınakları imha etmek maksadıyla icra edilmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler