Soylu'dan 'hediye' açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 31 Mart seçimlerinden önce Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım olarak atanan valinin kendisine gümüş takı ve benzeri eşyaları hediye ettiğine ilişkin faturaların ortaya çıkmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Yayınlanma: 27.08.2019 - 15:24
Abone Ol google-news

<video:1552103>

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne ikinci defa kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman’ın 31 Mart seçimlerinden önce AKP’li bakanlara hediye ettiği toplam 582 bin 618 lira tutarındaki gümüş takı ve benzeri eşyaların faturalarının ortaya çıkmasının ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama geldi.

Soylu, "Bunların hepsi uydurulmuş işlerdir. Buna rağmen ben bununla alakalı özel bir teftiş yaptırıyorum. Sadece bununla alakalı. 2-3 yıl içinde sadece biz değil başka insanlarda gitmiştir. Ben Mardin belediyesine hiç gitmedim bunu da söyleyeyim. Bunların hepsi hem Sayıştay denetimlerinden hem de mali denetimlerden geçmektedirler. Devlet böyle bir şeye imkan ve izin vermez. Bu tip karşılamaların bir karşılığı olarak yaptırılmış bir bütçelemedir diye düşünüyorum. Bir tespihçiye gitmişim. Tespihçi de o fotoğrafı alıp asmış yanlış bir şey de yapmamış. Sayın Ahmet hakan bana sordu ben de cevap verdim. Herhalde çok acıttık başka bir noktadan saldırı planlıyorlar. Bu tutmaz." ifadelerini kullandı.

<haber-yatay:1551344>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler